Župan Tomaž Vencelj sporoča

Objavljeno: četrtek, 19. 3. 2020 ob 8:15

Poštarji danes v vse poštne nabiralnike na območju občin Idrija in Cerkno prinašajo marčevsko izdajo časopisa Idrijske novice. V njem osrednjo pozornost namenjajo zaostrenim zdravstvenim razmeram. Občane na prvi strani nagovarja župan Tomaž Vencelj.

Avtor: spletno uredništvo

obcina4-16-3-020.jpg

V uvodniku poudarja, da so ukrepi za zajezitev širjenja virusa korenito spremenili naše življenje, saj je ustavljen javni promet, zaprte so šole in vrtci, odpovedane so javne prireditve. Strokovnjaki napovedujejo, da je pred nami obdobje negotovosti.

»Občina Idrija se je na nastale razmere odzvala hitro in učinkovito. V skladu z navodili pristojnih državnih organov je bilo sklicano poveljstvo Občinskega štaba Civilne zaščite. Člani so usposobljeni prostovoljci z naborom različnih znanj in pripravljeni priskočiti na pomoč, takoj ko bodo razmere to zahtevale. V teh dneh smo bolj kot običajno v skrbeh za svoje zdravje in za zdravje naših najbližjih. Zdravstveni dom Idrija je reorganiziral svoje delovanje in ga prilagodil izrednim razmeram. Objavili so navodila, kako postopati, če opazimo znamenja koronavirusne bolezni. Upoštevajmo jih!« je zapisal župan Tomaž Vencelj.

Občina je s posebno uredbo zaprla javna otroška igrišča, komunala pa je odpovedala sejme na starem trgu. Preko državnih organov s področja zaščite in reševanja si občina prizadeva pridobiti zaščitno opremo za vse, ki bodo v prihodnjih tednih v času svoje službe izpostavljeni tveganju okužbe z novim virusom.

»Še pred mesecem dni ne bi nihče verjel, kako se lahko naša življenja tako hitro povsem spremenijo. Vse občanke in občane pozivam, da se strogo držite navodil pristojnih služb o samozaščitnem ravnanju. Bolj kot bomo upoštevali navodila strokovnjakov, več življenj bomo rešili,« piše župan Tomaž Vencelj ter uvodnik v današnji izdaji Idrijskih novic sklene z mislijo: »V teh razmerah pa ostanimo predvsem ljudje. Po najboljših močeh pomagajmo vsem, ki so se znašli v stiski in si sami ne morejo pomagati. Ne dovolimo, da nas virus razčloveči in da sebičnost prevlada nad solidarnostjo. Zagotavljam vam, da si bomo na občini prizadevali za omilitev posledic epidemije!«