|

Zmagovalno delo Danila Jereba z ekstempora v studio

Objavljeno: 6. 5. 2020 ob 13:24 - Avtor: spletno uredništvo

Idrijski slikar Danilo Jereb je bil gost prve kulturne oddaje v studiu Idrijskih novic. Pred dnevi je prejel prvo nagrado na ekstemporu v Logatcu in zato ga je urednik Damijan Bogataj povabil na pogovor v studio.

danilo-jereb-6-5-2020-4.jpg

Danilo Jereb je svoje zmagovalno delo na slikarskem stojalu prinesel tudi s seboj v studio. Slika z naslovom Prebujanje odliskava trenutno stanje, v katerem se je znašel celoten svet, prinaša pa tudi upanje, mir, ljubezen, … Golobi v gnezdu pa poleg navedenega predstavljajo tudi družino, ki je v tem času epidemije prišla še posebej v ospredje.
Danilo Jereb je spregovoril o svojih slikarskih začetkih, svojih vzornikih in mentorjih, posebej je izpostavil slikarja Rudija Skočirja, ki ga je pritegnil s svojim preciznim in domiselnim ustvarjanjem. Danilo Jereb je sicer član idrijskega Likovnega društva Cinober. Rad ustvarja na tematiko Idrije, v svoja dela vkomponira čipke, papirce, rudarske elemente, ...
Epidemija likovnikov ni posebej prizadela, saj je njihovo delo že po naravi takšno, da potrebujejo mir, ustvarjajo doma ali pa v ateljeju. Jih je pa prizadela z vidika razstavljanja, saj so vse razstave v času epidemije zaprte in tako v tem času ustvarjalcem manjka stik z ljubitelji umetnosti.
Več in podrobneje pa v videoposnetku.

danilo-jereb-6-5-2020-2.jpg