ŠPORT

Zlata medalja za Niko Eržen

Objavljeno: petek, 27. 8. 2021 ob 8:24 | Spletno uredništvo

Zadnji konec tedna v mesecu avgustu Zagreb gosti 10. prvenstvo jugovzhodne Evrope v orientacijskem teku. Gre za pomembno tekmovanje, ki se ga letos, kljub težavam z epidemijo, udeležuje preko 500 tekmovalcev širše regije. Tekmovalci so se prvi dan pomerili v tekmi na srednji razdalji.

Nika Eržen na startu prve etape Zagreb Open 2021

Slovenska odprava na tem prvenstvu šteje 49 članov, med katerimi je kar štirinajst članov Orientacijskega kluba Azimut. Slovenska reprezentanca se je že prvi dan okitila s štirimi medaljami med mladinci in člani. Na zmagovalnem odru so stali Nea Eržen (OK Azimut) - 2. mesto v kategoriji W16 (ženske do 16 let), Katja Babič (OK Komenda) - 1. mesto v kategoriji W18, Zala Zavrl (OK Komenda) - 2. mesto v kategoriji W20 in Mojca Flerin Drevenšek (Kamniški OK) - 3. mesto v elitni ženski kategoriji.

Med veterani je Slovenija pobrala kar devet medalj, med dobitniki so bili tudi Valentin Eržen (OK Azimut) - 2. mesto v kategoriji M40 (moški nad 40 let), Klemen Kenda (OK Azimut) - 3. mesto v kategoriji M40 in Aleš Poljanšek (OK Azimut) - 3. mesto v kategoriji M50.

Odlično so se odrezali tudi otroci - Nika Eržen in Borut Gantar, člana OK Azimut, sta stala na stopničkah za zmagovalce. Prva je bila najboljša v kategoriji W12, drugi pa je zasedel drugo mesto v kategoriji M14.

Število odličij je primerljivo s tistim iz leta 2018, ko je bilo Prvenstvo JV Evrope organizirano na domačih terenih v Cerknem, Idriji in okolici. Tekmovalce v prihodnjih dneh čaka tekmovanje v sprintu v Karlovcu, čez vikend pa sledijo še tekme na dolgi razdalji in v štafetah.

Klemen Kenda na tretjem mestu

Predsednik OK Azimut Gregor Hvala v TV studiu Idrijskih novic o orientacijskem teku