Žiga Lakner tekmoval v Londonu

Idrija, 5. novembra 2019

uredništvo

Težko pričakovani nastop pred žirijo tekmovanja Britanija ima talent v Londonu se Žigi Laknerju ni izšel po načrtih. Žiranti so mu rekli »več sreče prihodnjič« in mu zaželeli uspešno nadaljevanje pevske kariere. To pa nadebudnega pevca ni odvrnilo od novih načrtov.

ziga-lakner---5-11-019.jpg

Žiga Lakner je že 22. avgusta iz Velike Britanije prejel novico, da je bil sprejet na avdicijo za talente, na kar je bil seveda izjemno ponosen. In kako to, da se je odločil za ta korak? »Za to sem se odločil, ker imam rad nove izzive in želim svoj talent pokazati še izven Slovenije. Pričakovanj nimam nikoli, če pa mi je sreča pozitivno naklonjena, sem pa potem tako bolj vesel, če mi pa ni, pa je seveda to ena zelo lepa izkušnja. Upam na najboljše,« je še sredi avgusta za medije povedal Žiga Lakner, ki pa se je seveda zavedal, da pot v London, kjer ga je 2. novembra čakala avdicija, ne bo lahka. »Verjamem, da je v ožji izbor težko priti, zato bom dal vse od sebe, da bom barve Slovenije na tem velikem tekmovanju zastopal kar se da dobro in uspešno.«

Študent ljubljanske Akademije za glasbo in eden izmed peščice kontratenorjev se je na svoj nastop v Veliki Britaniji pripravljal vso jesen. Nastop pred komisijo je opravil suvereno in prepričljivo, a to članov komisije tokrat ni prepričalo. Kot vse kaže letos v tekmovanju ne iščejo opernih presežkov ampak drugačne melodije. Kakšne, bomo videli takoj po uradnem začetku nove sezone britanskega šova talentov.

»Za avdicijo sem pripravil eno meni najlepših opernih arij Nessun dorma. Moji občutki so res pozitivni, ker na to gledam kot na eno izkušnjo več in na eno od postaj v življenju. Vsaka postaja te naredi močnejšega in iz tega moraš potegniti le dobro, slabo pa pustiti za seboj,« je povedal za slovenske medije, ki z velikim zanimanjem spremljajo vsak korak Žige Laknerja iz Idrije. Dodal je še, da je kljub rezultatu za njim čudovita izkušnja, ki pa, kar se udeleževanja na takih in drugačnih šovih tiče, zagotovo ni zadnja. Žiga Lakner se bo sedaj skupaj s številnimi podporniki posvetil organizaciji in izvedbi svojega tradicionalnega predprazničnega koncerta v gimnazijski telovadnici v Idriji, ki mu vsako leto prisluhne skoraj 1.000 poslušalcev.

Quotation-Marks.jpg

Za avdicijo sem pripravil eno meni najlepših opernih arij Nessun dorma. Moji občutki so res pozitivni, ker na to gledam kot na eno izkušnjo več in na eno od postaj v življenju. Vsaka postaja te naredi močnejšega in iz tega moraš potegniti le dobro, slabo pa pustiti za seboj.

Žiga Lakner

NLB_IDRIJA_Statika_606x71 (1).jpg