Združene klekljarice po nagrade v Bazovico

Objavljeno: 7. 10. 2020 ob 9:14 | Avtorica besedila: Andreja Uršič

Slovensko kulturno društvo Lipa Bazovica z zelo močno sekcijo klekljaric »Ribice« letos praznuje 20. obletnico delovanja. Za obeležitev le-te so imeli zelo ambiciozne načrte: mednarodni razpis za klekljarice na temo rojstni dan z razstavo, klekljarske delavnice in še razne druge spremljevalne dejavnosti.

cipke-7-10-2020-2.jpg
cipke-7-10-2020-3.jpg

Rezultat skupnega dela je drugo mesto pri izboru najlepših izdelkov mednarodnega razpisa

cipke-7-10-2020-1.jpg

Na razpis so se prijavile tudi članice klekljarske skupine Črni Vrh - Godovič in obeh idrijskih skupin Društva klekljaric idrijske čipke. Ponovno se je izkazalo, da je v slogi moč. Članice Društva klekljaric idrijske čipke, skupina iz Črnega Vrha in Godoviča, so združile moči in ...

Na fotografijah je končna postavitev izdelka »torta z baloni«, Blažka Benčina pa je poskrbela, da je pošiljka varno prispela v Bazovico. Naslov izdelka je »Različni in povezani«, v katerem se skriva veliko simbolike. Velika zahvala Blažki, ki je idejo peljala naprej, zbirala material, risala in pripravila končen izdelek, vodji skupine Marjetki Rupnik za vso logistiko, za natančno izdelavo čipk pa je poskrbela strokovna vodja skupine Anka Jamšek. Rezultat skupnega dela je drugo mesto pri izboru najlepših izdelkov mednarodnega razpisa.

Avtorica ideje Vera Kostanjšek je k sodelovanju pritegnila prav vse članice obeh idrijskih skupin in vsaka je prispevala po svojih močeh. Nekatere so narisale papirce, Anica Makuc je poskrbela za obsežno papirologijo, besedilo je prispevala Ivica Pirih, prav vse so klekljale, vse skupaj pa je vzorno sešila in všila Anica Loverčič. Trud se je izplačal. Pred dnevi so dobile obvestilo, da je ocenjevalna komisija postavila izdelek na tretje mesto.

Žal so zaradi znanih zdravstvenih razmer odpadle vse ostale dejavnosti, vključno z razstavo, ki jo bodo skušali postaviti v prihodnjem letu.

Društvo klekljaric idrijske čipke vsem zaslužnim iskreno čestita za dosežen rezultat.