Zdravstveni dom vodi Ana Ogrič Lapajne

Objavljeno: 1. 7. 2020 ob 8:20 | Damijan Bogataj

Svet zavoda Zdravstveni dom Idrija se je v torek, 30. junija, sestal na izredni seji, na kateri je razrešil dosedanjo direktorico Marijo Magajne in na izpraznjeno mesto imenoval Ano Ogrič Lapajne, ki bo funkcijo opravljala kot vršilka dolžnosti direktorice.

ana-ogric---1-7-020.jpg
zd-1-9-3-020.jpg

Svet zavoda se je včeraj sestal na izredni seji, na kateri je razrešil dosedanjo direktorico Marijo Magajne in na izpraznjeno mesto imenoval Ano Ogrič Lapajne.

Donedavna direktorica ZD Idrija Marija Magajne je bila prejšnji teden na seji vlade imenovana za vršilko dolžnosti generalne direktorice Direktorata za zdravstveno varstvo pri Ministrstvu za zdravje RS. Zaradi tega je odstopila z mesta direktorice Zdravstvenega doma Idrija, saj 1. julija prevzema funkcijo vršilke dolžnosti direktorata. Z odločitvijo je seznanila tudi predstavnike ustanoviteljev ZD Idrija, člani sveta zavoda pa so jo na torkovi izredni seji na njen predlog razrešili z mesta direktorice, za vršilko dolžnosti direktorice pa imenovali Ano Ogrič Lapajne, zdravnico, specialistko interne medicine, ki bo še naprej opravljala tudi naloge strokovne vodje in zdravnice v internistični ambulanti zdravstvenega doma.
Marija Magajne je bila kot specialistka epidemiologije od 1. julija 2017 do 30. junija 2020 direktorica ZD Idrija. Na to mesto je bila sicer imenovana za štiri leta, mandat bi sklenila 30. junija 2021. Kot so sporočili v izjavi za javnost, bo mesto vršilke dolžnosti ZD Idrija po sklepu Sveta zavoda ZD Idrija s 1. julijem prevzela Ana Ogrič Lapajne, ki bo to funkcijo opravljala največ za šest mesecev oziroma do rednega imenovanja novega direktorja ZD Idrija. Na torkovi izredni seji je namreč svet zavoda ZD Idrija imenoval tudi razpisno komisijo za vodenje postopka pred imenovanjem direktorja zavoda. Glede na odločitev svetnikov na izredni seji bo razpisna komisija razpis objavila v drugi polovici meseca avgusta.