SPET ZBIRAMO ZAMAŠKE

IDRIJA, 3. oktobra – Kot poročajo Idrijske novice, so iz idrijskega tajništva območne organizacije Rdečega križa sporočili, da so po odpovedi dosedanjega prevzemnika plastičnih zamaškov uspeli dobiti novega. To pomeni, da se projekt zbiranja lahko nadaljuje.

zamaski---3-10-019.jpg

Odpoved prejšnjega prevzemnika je v težave spravila vse organizatorje humanitarnih dejavnosti. Številni občani so v duhu odgovornega obnašanja do okolja in zmanjševanja odložene plastike redno ločevali plastične zamaške. Prinašali so jih na posebej označena mesta in od tam jih je v predelavo vozila idrijska komunala. S prodajo zamaškov je rdeči križ dobil nekaj denarja, ki ga je do zastoja projekta redno namenjal za lajšanje socialnih stisk svojih oskrbovancev. V začetku septembra so bile podpisane nove pogodbe s prevzemnikom, ki bo po novem skrbel za predelavo zamaškov. »Hvala Komunali Idrija, ki prevzema levji delež skladiščno-logističnega dela, hvala prevozniku Vasji Gnezda, hvala občanom ter vsem sodelujočim, da lahko z zbranimi zamaški pridobimo sredstva, ki jih namenimo sokrajanom v stiski,« so še zapisali v sporočilu za medije na Rdečem križu v Idriji.

»Hvala Komunali Idrija, ki prevzema levji delež skladiščno-logističnega dela, hvala prevozniku Vasji Gnezda, hvala občanom ter vsem sodelujočim, da lahko z zbranimi zamaški pridobimo sredstva, ki jih namenimo sokrajanom v stiski.«