Zasedanje sveta tudi v Idriji preko videopovezave

Objavljeno: 4. 11. 2020 ob 11:36 | Damijan Bogataj

V Mestni hiši so danes potrdili informacijo, da bo jutri, v četrtek, 5. oktobra, redno zasedanje občinskega sveta v Idriji prvič potekalo na daljavo. Tako so sklenili občinski svetniki na drugi izredni korespondenčni seji, na kateri so glasovali samo o predlogu uprave, da bo seja potekala na daljavo.

Od začetka epidemije marca letos je občinski svet v Idriji zasedal pod posebnimi pogoji v večjih prostorih od občinske dvorane v Mestni hiši s sedežnim redom, s katerim so zagotavljali potrebno razdaljo med občinskimi svetniki in gosti. Po dveh zasedanjih v idrijski osnovni šoli je župan Tomaž Vencelj jutrišnje zasedanje sklical v kulturni dvorani v Spodnji Idriji. S to odločitvijo pa se niso strinjali vsi svetniki in zato je župan preko izredne dopisne seje preveril večinsko mnenje članov občinskega sveta. Prevladala je previdnost, saj v teh dneh vsi občani posebej skrbno načrtujemo srečanja in druženja.

Po dveh zasedanjih v idrijski osnovni šoli je župan Tomaž Vencelj jutrišnje zasedanje sklical v kulturni dvorani v Spodnji Idriji. S to odločitvijo pa se niso strinjali vsi svetniki.

Osrednjo pozornost na tem zasedanju bodo občinski svetniki posvetili prvemu branju proračuna občine za koledarsko leto 2021.

Skladno z večinskim mnenjem občinskih svetnikov je tako župan Tomaž Vencelj sklenil, da bo 15. redna seja sveta Občine Idrija, ki bo v četrtek, 5. oktobra ob 17. uri, izpeljana preko videokonferenčne povezave v aplikaciji Zoom Meetings. Povabilo s spletno povezavo v Zoom Meetings bodo občinski svetniki in vabljeni gostje prejeli po elektronski pošti, objavljeno pa bo tudi na spletni strani občine.

Osrednjo pozornost na tem zasedanju bodo občinski svetniki posvetili prvemu branju proračuna občine za koledarsko leto 2021. Če bodo občinski svetniki jutri prvo branje opravili, potem bi lahko na decembrskem zasedanju sprejeli proračun občine že v drugem branju.