Zaradi zaprtega bazena plavalci brez treningov

Objavljeno: petek, 29. 1. 2021 ob 16:04 | Spletno uredništvo

Plavalni klub Cerkno se je v času epidemije koronavirusa znašel v nezavidljivem položaju. Treningi so odpovedani in dejavnost kluba je povsem zamrla. Glavna trenerka Ana Hadalin je glede prihodnosti cerkljanskega plavalnega kluba zelo zaskrbljena.

ana-hadalin-29-1-2021-9.jpg

Erik Logar je v tokratni športni oddaji v TV studiu Idrijskih novic gostil Ano Hadalin, ki je povedala marsikaj o zgodovini, delovanju in krizi kluba. Cerkljanski plavalni klub ima večdesetletno tradicijo in je neposredno povezan z bazenom v Cerknem. Pred zadnjo prenovo je bil pomemben generator turističnega razvoja, saj je Cerkno prav na račun bazena pred desetletji gostilo tudi velika tekmovanja v okviru nekdanje države. Po zadnji prenovi bazena so športnikom ostale le še tri tekmovalne proge, kar je manj kot v prejšnjem obdobju.

navednice-modre_edited.png

Izgubili bomo celotno generacijo plavalcev in to je za razvoj športne panoge zelo zaskrbljujoče.

Ana Hadalin že desetletja spremlja razvoj mladih plavalcev. Spremlja jih na tekmovanja in z njimi deli navdušenje ob uspehih. Žal pa ugotavlja, da marsikateri od uspešnih mladincev odneha ravno v trenutku, ko bi lahko napredoval v osebni karieri. »Za vsak uspeh je potreben talent, pomembna pa je tudi delavnost in veliko odrekanja,« je povedala Ana Hadalin, ki je za prihodnost kluba v Cerknem zelo zaskrbljena. Zaradi epidemije so vrata bazena zaprta in tako plavalci delijo usodo ostalih športnikov. »Izgubili bomo celotno generacijo in to je za razvoj športne panoge zelo zaskrbljujoče,« je povedala Ana Hadalin.

Več o razvoju in delovanju kluba ter najboljših mladih plavalcih iz Cerknega pa v posnetku pogovora iz TV studia Idrijskih novic.

VIDEO POSNETEK

ana-hadalin-29-1-2021-5.jpg

AUDIO POSNETEK

Ana Hadalinglavna trenerka Plavalnega kluba Cerkno
00:00 / 15:57