Zaradi virusa prekinili z delom

Objavljeno: četrtek, 19. 3. 2020 ob 12:39

Delavci podjetij iz skupine Kolektor v Idriji so danes dopoldne predčasno prekinili delo. Šlo naj bi za preventivni ukrep v povezavi s preprečevanjem širjenja virusa.

Avtor: spletno uredništvo

kolektor.jpg

Kot so zapisali v internem sporočilu zaposlenim, je imel eden od delavcev neposreden stik z osebo, »pri kateri je testiranje na koronavirus pokazalo pozitiven rezultat. Zaposleni, ki je bil v stiku z okuženo osebo, je bil v ponedeljek, 16. marca, prisoten na delu v oddelku Strojegradnja«. Ko je danes poslovodstvo zbralo vse podatke, so »iz preventivnega razloga vse zaposlene iz Strojegradnje poslali v 'samoizolacijo', dokler ne bo znan rezultat njegovega brisa«. Po oceni strokovnjakov je verjetnost prenosa okužbe od delavca, ki je bil v kontaktu z okuženo osebo, na druge zaposlene minimalna.

Za vse ostale zaposlene v Idriji v podjetjih Kolektor Holding, Kolektor Group, Kolektor Sikom, Kolektor Orodjarna, Kolektor KFH, Kolektor Ascom in Nebesa so preventivno prekinili delovni proces. Zaposlene so prosili, da v miru in brez panike zapustijo svoja delovna mesta.