Zaprta Modra dvorana, prekinjen tudi verouk

Objavljeno: četrtek, 12. 3. 2020 ob 12:26

Iz javnega podjetja Komunala Idrija so nas obvestili, da do nadaljnjega zapirajo vrata vsi javni objekti, ki jih po pooblastilu občine upravlja komunala.

Avtor: spletno uredništvo

To so Modra dvorana, Športno rekreacijski center, Balinišče Likarca, nogometni stadion in Rudniška dvorana v Idriji ter kulturna dvorana v Spodnji Idriji. Zaprtje bo stopilo v veljavo v ponedeljek zjutraj in bo veljalo do preklica.

Iz Idrijsko cerkljanske razvojne agencije so sporočili, da zapira vrata Mestna dnevna soba Pr’ Golitu na Mestnem trgu v Idriji, kjer ima sedež tudi projekt Sopotniki. Zaprtje bo veljalo do preklica.
Slovenska škofovska konferenca je sporočila, da do nadaljnjega veljajo posebni ukrepi tudi v cerkvah in objektih v lasti RKC. Od danes do 29. marca je odpovedan verouk po župnijah, kateheti naj starše prosijo, da manjkajočo snov predelajo skupaj s svojimi otroki. Načrtovane duhovne vaje so preložene oziroma odpovedane. Odložene so tudi načrtovane volitve novih župnijskih pastoralnih svetov. Odpovedana so vsa romanja v tujino, duhovniki pa si morajo pred obhajilom in po njem umivati in razkuževati roke. Spovednice morajo opremiti s PVC folijo oziroma spovedovati zunaj spovednice v cerkvi ali drugem večjem prostoru ter v primerni razdalji, saj lahko koronavirus COVID-19 v kapljični obliki preživi od tri do devet dni. Zato morajo župniki poskrbeti da se zlasti klopi, kljuke vrat in svete posode redno čistijo z razkužilnimi sredstvi pred vsakim obredom in po njem. Duhovniki morajo izprazniti tudi kropilnike z blagoslovljeno vodo ob vhodu v cerkev, pri pozdravu miru med mašo pa opustiti stisk roke.