Zaprli zdravstveno postajo v Cerknem

Objavljeno: nedelja, 15. 3. 2020 ob 15:13

Marija Magajne, direktorica javnega zavoda Zdravstveni dom Idrija, je v nedeljo, 15. marca, izdala sporočilo za javnost, preko katerega občane seznanja z novostmi pri delovanju osnovne zdravstvene službe v občinah Idrija in Cerkno.

Avtor: spletno uredništvo

marija-magajne

Od ponedeljka, 16. marca dalje, velja, da se občani v primeru kakršnekoli druge akutne bolezni ali poškodbe, ob poslabšanju kroničnih stanj, nujnih kontrolnih pregledih, za preveze, za aplikacije terapij in podobno, obrnejo na izbranega osebnega zdravnika ali na ambulante, ki delujejo dopoldne in popoldne. Za adminstracijo - naročilo receptov ali zaključek bolniškega staleža oziroma druga administrativna opravila so v ZD Idrija organizirali dodatno ambulanto, ki bo pacientom na voljo dopoldne. Tako dopoldne kot popoldne bo delovala otroška ambulanta, ambulanta za nujno medicinsko pomoč bo na voljo neprekinjeno 24 ur.
»Pred vstopom v ZD Idrija bomo še naprej izvajali triažo. Tik za vhodnimi vrati v avli ZD Idrija bo medicinska sestra ali diplomirani zdravstvenik paciente povprašal glede morebitnih bolezenskih simptomov in znakov,« je še zapisala direktorica ZD Idrija Marija Magajne. 
Zdravstvena postaja Cerkno bo od ponedeljka, 16. marca, naprej zaprta, prekinjene bodo tudi fizioterapevtske in zobozdravstvene obravnave.
Odpovedani so vsi zobozdravstveni termini v vseh zobozdravstvenih ambulantah, tako v Zdravstvenem domu Idrija kot v Zdravstveni postaji Cerkno. V primeru nujnih zobozdravstvenih stanj bo v začetku tedna za telefonski posvet na voljo dežurni zobozdravnik v ZD Idrija, za vse nujne zobozdravstvene storitve pa se v skladu z odredbo ministrstva pacienti lahko obrnejo na ambulante, ki so v naši bližini organizirane v Zdravstvenem domu Ljubljana in Zobozdravstvenem domu Nova Gorica.
V Zdravstvenem domu Idrija so do nadaljnjega odpovedani tudi vsi termini fizoterapevtskih obravnav, prekinjeno je izvajanje vseh preventivnih aktivnosti, kar vključuje tudi laboratorijske preiskave v preventivne namene. Ne izvajajo se samoplačniške storitve. Delo patronažne službe bo potekalo nemoteno, v internistični ambulanti pa bodo izvajali nujne in zelo hitre preglede po predhodnem telefonskem dogovoru.