Zapirajo se trgovine in gostinski lokali

Objavljeno: nedelja, 15. 3. 2020 ob 14:04

Idrijski župan Tomaž Vencelj in poveljnik občinskega štaba Civilne zaščite Boštjan Brelih sta danes izdala uradni poziv k takojšnjemu zaprtju vseh lokalov na območju občine.

Avtor: Damijan Bogataj

tomaz-vencelj-11-10-019.JPG

Kot je moč razbrati iz dokumenta, podpisnika apelirata na lastnike gostinskih in trgovskih lokalov ter lokalov, v katerih se opravlja storitvena dejavnost, naj nemudoma prenehajo s poslovanjem in svoje lokale zaprejo. S tem se bo zmanjšalo tveganje, ki ga za celotno skupnost predstavljajo posamezniki, ki se kljub priporočilom strokovnjakov, naj ostanejo doma, odpravljajo v gostinske lokale in na druge javne prostore.
Župan in poveljnik občinskega štaba Civilne zaščite priporočata, naj se zaposleni v službah, ki bodo morale delovati tudi v izrednih razmerah, strogo držijo priporočil o umivanju rok in higieni. Ta trenutek še ni znano, katere od trgovin s prehrano bodo v prihodnjih dneh obratovale.
Župan in poveljnik občinskega štaba Civilne zaščite sta danes s posebno odredbo ukazala tudi takojšnje zaprtje vseh javnih otroških igrišč na območju občine. Zadrževanje otrok ali odraslih na igriščih je do preklica povsem prepovedano.
Z vladno odredbo se s ponedeljkom ukine tudi ves potniški promet.

Poziv k zaprtju vseh lokalov, zagotavljanju varnosti zaposlenih v trgovinah in vseh ostalih zavodih, podjetjih, ki so pomembni za delovanje družbe in države v izrednih razmerah

Odredba o prepovedi uporabe vseh javnih otroških igrišč v občini Idrija