ČAS IN LJUDJE

Zala Serženta Seljak je zlata maturantka

Objavljeno: četrtek, 26. 8. 2021 ob 14:31 | Spletno uredništvo

Z idrijske gimnazije so sporočili, da je dijakinja Zala Serženta Seljak, ki je letos opravljala splošno maturo, uspela s pritožbo na državno izpitno komisijo. Ta je ponovno pregledala njen rezultat pri angleščini in presodila, da se ji število dodeljenih točk poveča za en odstotek. To pa je zadostovalo, da je skupni seštevek znašal 30 točk in s tem je dobila tudi naziv zlate maturantke.

Zala Serženta Seljak je bila vsa leta na gimnaziji odlična. Kljub vsem obveznostim, ki so povezane s šolo, pa je vselej našla tudi čas za svoje najljubše konjičke. Izkazala se je kot odlična orientacistka – kot članica šolske ekipe se je leta 2019 udeležila svetovnega prvenstva v orientacijskem teku v Estoniji. Prav tako je predana planinka, gore so njena ljubezen in strast. Udeleževala se je tekmovanj pod nazivom Mladi in gore in s svojo ekipo posegala po najvišjih mestih. Poleg vsega naštetega je našla čas tudi za aktivno udeležbo v šolskih Erasmus+ projektih.

»Nedvomno je Zala s svojim delom pustila izjemen pečat, veseli smo, da smo bili del njene življenjske poti. Verjamemo, da bo vse pridobljeno znanje in veščine dobro unovčila in uspešno nadaljevala svojo študijsko pot,« pa je ob novici, da je gimnazija zdaj dobila zlato maturantko, v izjavi za medije zapisala ravnateljica Karmen Vidmar.

zala-serzenta-seljak-26-8-2021.jpg