Zakaj Anja Istenič poje o poletnih nočeh?

Objavljeno: 6. 8. 2020 ob 9:42 | Spletno uredništvo

V dneh, ko je slabih novic več kot dobrih, si glasbeniki želijo pozitivnih sprememb. In to velja tudi za Anjo Istenič, ki je v letošnje vroče poletje vstopila z novo pesmijo »Poletne noči«. Izid skladbe je pospremil tudi videospot, v katerem ne manjka elementov pozitive, dobre volje, plesa in smeha.

anja-istenic-28-7-2020-2.jpg

»Snemanje videospota je bilo res adrenalinsko. Ves čas smo imeli s seboj tudi dimno napravo, ki smo jo želeli uporabiti v videospotu. Tik pred začetkom snemanja smo ugotovili, da smo ob prižigu dimne naprave zadimili celotno Ajdovščino. Ustrašili smo se, da zanjo potrebujemo posebno dovoljenje za uporabo. Na srečo so bili ajdovski policisti zelo prijazni in nam uporabo dovolili, snemanje smo tako lahko nadaljevali brez večjih težav. Res sem zelo zadovoljna in ponosna na svojo ekipo in komaj čakam na koncerte, da vidim svoje poslušalce in, da tudi v živo delimo vso to pozitivno energijo, ki jo lahko ulovite v videospotu. Dare točno ve, kaj želim in kakšno glasbo imam najraje. Prav zato je sodelovanje z njim tako zelo preprosto,« je v pogovoru z Vesno Marinac v Studiu Idrijskih novic povedala Anja Istenič.

navednice-modre_edited.png

Želja vseh ustvarjalcev

te pesmi in videospota je,

da vsak prepozna sporočilo

pesmi – zabava, veselje, smeh, ples, dobra volja in vse,

kar smo pogrešali

v dneh izolacije

 

ANJA ISTENIČ

pevka

anja istenic-6-8-20.jpg

Foto: Robert Zabukovec

Videospot, v katerem ne manjka niti plešoči dedek, ki zvedavo prebira najboljši časopis Idrijske novice, je posnela produkcijska ekipa Kobal Production pod režisersko taktirko Lenarta Kobala. »Na snemanju v Ajdovščini nas je bilo veliko. Bilo je sproščeno in zabavno, smeha ni manjkalo,« je povedal režiser po premiernem predvajanju spota. V spotu ob Anji Istenič nastopajo še Ana Trček, Blažka Vončina, Jernej Terčon, Matej Kofol, Sandi Babič, Miran Rustja, Monika Čavlović, Amadej Kobal, Teja Plesničar in Primož Cafuta.
Produkcijo skladbe je Anja Istenič prepustila Janu Baruci, besedilo pa je skupaj z Igorjem Pirkovičem ustvaril Dare Kaurič, ki se je podpisal tudi kot avtor glasbe: »Anja že nekaj let kot spremljevalna vokalistka uspešno sodeluje pri mojih projektih, a kar nekaj časa je trajalo, da sem ji napisal skladbico, v kateri se je odlično znašla in ji je res pisana na kožo.«

»V tem poletju vsi pogrešamo koncerte,« je trenutno krizo zabavne industrije opisala Anja Istenič. »Želja vseh ustvarjalcev te pesmi in videospota je, da vsak prepozna sporočilo pesmi – zabava, veselje, smeh, ples, dobra volja in vse, kar smo pogrešali v dneh izolacije,« je še povedala simpatična Idrijčanka.

Kakšen odnos ima do skladb v hrvaškem jeziku in zakaj spet poje v slovenščini pa si poglejte v posnetku pogovora v Studiu Idrijskih novic. Ob koncu pogovora pa si poglejte tudi celoten videospot za skladbo Poletne noči.

anja-istenic-28-7-2020-5.jpg
dare kauric-6-8-20.jpg
navednice-modre_edited.png

Anja že nekaj let kot spremljevalna vokalistka uspešno sodeluje pri mojih projektih, a kar nekaj časa je trajalo, da sem ji napisal skladbico, v kateri se je odlično znašla in ji je res pisana na kožo.

 

DARE KAURIČ

avtor glasbe

anja istenic-6-8-20-2.jpg