Zagorelo na krušni peči

Objavljeno: 16. 11. 2020 ob 13:21 | Spletno uredništvo

V petek, 13. novembra, je zagorelo v stanovanjski hiši na Šentviški planoti. Iz goreče hiše so rešili 67-letnega domačina.

pozar-16-11-2020.jpg

foto: PGD Ponikve - Planota

Predvidoma huje poškodovanemu 67-letniku, ki je bil hudo opečen po glavi in vratu, so na kraju prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP ZD Tolmin nudili gasilci. Reševalci so ga na kraju oskrbeli in ga odpeljali v šempetrsko bolnišnico, nato pa je bil premeščen na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Po sedaj zbranih podatkih policije je občanka ob odhodu na počitek v svoji hiši najprej zaznala vonj po dimu, ki je prihajal iz zunanjosti. Nedolgo zatem je zaznala še močnejši vonj po dimu in opazila, da se iz ene od stanovanjskih hiš v omenjeni vasi močno kadi. Takoj zatem je na pomoč poklicala sosede, ki so odhiteli do hiše in kmalu zatem ugotovili, da gori v dnevnem prostoru in na hodniku pri kurišču krušne peči. Občan je v kuhinji na tleh opazil ležečega 67-letnega moškega, ki je bil pri zavesti. Eden od domačinov je poškodovanega moškega povlekel iz močno zadimljenega območja na dvorišče pred stanovanjsko hišo, kjer so mu preostali vaščani nudili prvo pomoč vse do prihoda gasilcev in reševalcev.

Policisti so z ogledom požarišča še ugotovili, da je do požara prišlo v dnevnem prostoru, kjer je krušna peč. Izvor požara je bil najverjetneje vžig gorljivih snovi, ki so se nahajale na krušni peči, kjer je v času izbruha požara počival v požaru poškodovani moški. Policisti Policijske postaje Tolmin so glede na vsa ugotovljena dejstva obravnavanega dogodka tujo krivdo izključili in bodo o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Zagorelo je nekaj pred 23. uro in 40 minut, ko je ena od domačink v vasi zaznala močan vonj po dimu. Izkazalo se je, da se iz ene od stanovanjskih hiš vali gost dim. Takoj po prijavi je bilo na kraj poleg tolminskih policistov napotenih tudi 17 gasilcev iz PGD Ponikve-Planota in PGD Tolmin, ki so požar v pritličnem delu objekta najprej omejili in nato dokončno pogasili. Še pred njihovim prihodom so iz gorečega in močno zadimljenega objekta domačini rešili poškodovanega občana.

Izvor požara je bil najverjetneje vžig gorljivih snovi, ki so se nahajale na krušni peči