Zadnji ples Uroša Mohoriča UX-a

Objavljeno: 20. januarja 2020 ob 10:47 / posodobljeno: 20. januarja 2020 ob 10:54

Avtor: spletno uredništvo

Idrijski glasbenik Uroš Mohorič, ki ustvarja pod umetniškim imenom UX, je izdal svoj drugi singel z naslovom Zadnji ples. Mlada ekipa je za skladbo posnela tudi videospot.

uros-mohoric-20-1-2020.jpg

Uroš Mohorič UX je lanskega februarja že izdal skladbo Know you, ki je bila hkrati tudi njegov prvenec, kasneje pa še instrumentalni EP album First contact. Skladba Zadnji ples je prva, ki jo je napisal v slovenščini in zanjo posnel tudi videospot. Kot doslej je tudi tokrat instrumente in vokal posnel sam, za miks in mastering pa je poskrbel Blaž Pavšič v A7 Recording studios. 
»Skladba govori o zavedanju minljivosti življenja in o situaciji, ko zaradi takšnih ali drugačnih stvari pridemo do vprašanja, kdaj se bo ta pot končala. Sporočilo pesmi pa je, da se ne oziraj na druge in pelji življenje po svoji poti,« je za Idrijske novice povedal Uroš Mohorič.

Mlada ekipa je videospot posnela v Spodnji Idriji. V njem kot glavna igralka nastopa Idrijčanka Nika Brložnik, vrhunska plesalka in večkratna svetovna plesna prvakinja. Za snemalni del in montažo videospota pa je poskrbela izjemna ekipa, ki jo sestavljajo Sara Žigon, Nina Menard ter Matej Tratnik.

Skladba govori o zavedanju minljivosti življenja in o situaciji, ko pridemo do vprašanja, kdaj se bo ta pot končala.

Uroš Mohorič UX