Zablujenci bi še en Whisky

Objavljeno: četrtek, 12. 3. 2020 ob 8:52

Pred dnevi je na družabnih omrežjih in televizijskih postajah zaokrožil nov video Zablujene generacije z naslovom »Še en whisky«, ki je nastal v produkciji ekipe »Panker Studio«. Snemanje je potekalo v začetku letošnjega leta v Idriji. Tonski material za skladbo je nastal v produkciji Zablujene generacije ter Panker studia, za končno zvočno podobo pa je poskrbel priznan producent Luc Tellier iz Kanade, s katerim Zablujena generacija sodeluje v zadnjem obdobju.

Avtor: spletno uredništvo

foto: Sara Žigon

Od začetnega razmišljanja, kako s kitaro in znanjem treh akordov prepričati punco iz sosednje ulice, so se Zablujenci z zavidljivo odrsko kilometrino izoblikovali v pravo koncertno atrakcijo. To lahko potrdi vsakdo, ki jih je kdaj videl ali poslušal v živo. Komunikacija s publiko jim je pisana na kožo, po žilah se jim pretaka neizmerna energija, tako da vnamejo vsakogar, ki jih je pripravljen sprejeti, jim prisluhniti, se znoreti z njimi in teh ni malo.

Bend ima za sabo šest studijskih albumov, kar pomeni šest različnih zgodb občutenja in posledično delovanja. Rdeča nit vseh sta spontanost in z energijo nabita melodika v stilu dobrih starih Ramonesov. Prvi trije albumi Fajht, Pank zabloda in Ultra lahko zajemajo obdobje, ko je bend prekrižaril vse pomembnejše koncertne odre v Sloveniji, ter se celo podal na turnejo po Nizozemski in Nemčiji.

Albuma Pozitiv vabrejšan ter Pop idoli pa nakazujeta, da je četverica zrela za nekaj več. Albumu Pozitiv vabrejšan je z zlato naklado uspelo to, kar v Sloveniji po Pankrtih ni uspelo še nikomur – pankrock vibracije približati širšemu krogu poslušalstva ter hkrati obdržati pokončno držo in trezno razmišljanje.

zablujena-12-3-2020-4.jpg
zablujena-12-3-2020-2.jpg
zablujena-12-3-2020-3.jpg

»Še en whisky« je prvi uradni videospot po nekajletnem zatišju na področju video produkcije Zablujene generacije. Po albumu »Mi smo stare pizde« iz leta 2008 so Zablujenci na seznam singlov pred tem dodali »Čas ustavil bi«, »Men ni dolgcajt«, »Razvajena (do konca)« ter priredbo pesmi legendarnega hrvaškega benda KUD Idijoti »Ali nije to još gotovo« za album »Za Tebe - A Tribute To Kud Idijoti«. Singel »Še en whisky« je tako peti v tej vrsti.

Novo obdobje delovanja ter nov zagon je bend doživel pozimi 2006, ko se je, bolj kot ne iz zafrkancije, prijavil na predizbor EME 2007 ter tako gledalcem in poslušalcem ponudil eno od alternativnih možnosti, kako se dokončno rešiti poplave instant pop komadov. Uspelo jim je. S komadom »Kdo hoče plesati z menoj?« so prepričali ogromno množico tako mladih kot tudi tistih malo starejših ter se po njihovi zaslugi uvrstili na odlično četrto mesto. Za »Kdo hoče plesati z menoj?« je bil posnet videospot, celotno dogajanje pa je predstavljalo uverturo v šesti studijski album z naslovom »Mi smo stare pizde«. Po tem albumu v naslednjih ducat letih med koncertiranjem po raznih klubskih in festivalskih odrih bend naniza še single »Čas ustavil bi«, »Men ni dolgcajt«, »Razvajena do konca« ter za ploščo »Za Tebe - A Tribute To Kud Idijoti« priredijo pesem »Ali nije to još gotovo« legendarnega hrvaškega benda KUD Idijoti.

V dekadi 2020 Zablujenci znova udarijo s pesmijo »Še en whisky«, ki nadaljuje niz singlov in je tako peti v tej vrsti.

Spodaj si lahko ogledate videospot za novi singel.