Z električnimi kolesi prevozili 5.000 kilometrov

Objavljeno: 9. 11. 2020 ob 13:19 | Spletno uredništvo

Sistem javnih koles, poimenovan »Becikl«, so občani v Idriji dobro sprejeli, saj je že v prvem mesecu število uporabnikov preseglo število sto in ti so prevozili že več kot pet tisoč kilometrov.

becikl-6-11-2020.jpg

V povprečju si vsak dan izposodi kolo nekaj manj kot 30 uporabnikov. »Uporabnike je potrebno posebej pohvaliti za skrbno ravnanje s kolesi ter sistemom v celoti, saj do sedaj še ni bilo zaznati nepravilne uporabe ali namernega poškodovanja,« je za Idrijske novice zapisala Nataša Kumar iz idrijske občinske uprave.

Ker je sistem nov in v fazi uvajanja, skrbniki naprošajo uporabnike za strpnost v primerih, ko na postaji ni koles oziroma so vsa mesta zasedena. Uporaba sistema bo dala informacije, kakšno naj bo njegovo delovanje za zagotovitev kar največjega zadovoljstva uporabnikov.

Po malo več kot enem mesecu so na voljo že prvi uporabni podatki o delovanju sistema. Pogodbo o uporabi koles sta podpisala 102 občana. Občani so si v enem mesecu izposodili kolesa 1.364-krat, povprečno število izposoj na dan pa je bilo 27,28. Rekord je bil dosežen, ko si je v enem dnevu kolo izposodilo 60 občanov.

»Na občini v Idriji z zadovoljstvom ugotavljamo, da je projekt, ki prispeva k trajnostni mobilnosti v občini, dobro sprejet,« je za Idrijske novice še zapisala Nataša Kumar.

30 občanov dnevno

si v povprečju izposodi kolo

becikl-7-9-2020-3.jpg

foto: Rado M. / IG rad_o_rad