AKTUALNO

Vrtec zmanjšuje število oddelkov

Objavljeno: torek, 6. 7. 2021 ob 14:18 | Damijan Bogataj

V novem šolskem letu bodo v Vrtcu Idrija zmanjšali število oddelkov, saj se zmanjšuje povpraševanje po vključevanju otrok v programe vrtca. Po mnenju poznavalcev gre za znan in pričakovan pojav, ki redno sledi zmanjševanju števila otrok v posamezni generaciji.

vrtec-idrija-6-7-2021.jpg

Ravnateljica vrtca Nadja Brence je na zadnjem zasedanju občinskega sveta v Idriji poudarila, da bodo v vrtec jeseni sprejeli vse otroke. Po odprtju vrtca v Spodnji Idriji se razmere v vseh oddelkih vrtca počasi normalizirajo. Tako bodo v enoti na Arkovi ulici vsa mesta zasedena, v enoti Prelovčeva pa je še nekaj prostih mest. Vrtec v Spodnji Idriji je polno zaseden, saj bo od 1. decembra naprej tam deloval tudi oddelek jasli. V Ledinah jeseni novih vpisov ne bo, V Godoviču pa bodo organizirali varovanje v treh oddelkih in pol. Vrtec v Črnem Vrhu bo jeseni polno zaseden.

Ravnateljica je na zasedanju občinskega sveta še poudarila, da bodo novo šolsko leto začeli s 26 oddelki in da bo 21 mest, ki so ta trenutek še prosta, do začetka šolskega leta jeseni zagotovo popolnjenih.

Občinski svetniki so s prepričljivo večino glasov za in enim proti predlagano sistematizacijo delovnih mest v vrtcu sprejeli. V novem šolskem letu bo tako Vrtec Idrija v vseh oddelkih obiskovalo 423 otrok, kar je 29 manj kot v prejšnjem šolskem letu. Za otroke bo skrbelo 74 zaposlenih, od čistilk in hišnikov do vzgojiteljic in specialnih svetovalk.

Vrtec v Spodnji Idriji je polno zaseden, saj bo od 1. decembra naprej tam deloval tudi oddelek jasli