AKTUALNO

Vrtec v Spodnji Idriji popravljajo

Objavljeno: ponedeljek, 9. 8. 2021 ob 13:39 - zadnja posodobitev: 9. 8. 2021 ob 15:52 | Damijan Bogataj

Prebivalci Koreje in drugi Spodnjeidrijčani te dni z zanimanjem opazujejo tamkajšnji nedavno odprti vrtec. Ta se je namreč že nekaj tednov po slovesnem odprtju spet spremenil v gradbišče.

vrtec-fara-9-8-2021-foto-uros-stucin.jpg
vrtec-fara-9-8-2021-2-foto-uros-stucin.jpg

fotografije: Uroš Štucin

»Gre za povsem normalno in načrtovano zaprtje vrtca, ki ga izvedemo vsako leto. Čas med rednim zaprtjem pa smo letos izkoristili za odpravo napak in pomanjkljivosti, ki so bile ugotovljene v prvih tednih uporabe,« je za Idrijske novice povedala ravnateljica vrtca Nadja Brence

Podizvajalci podjetja Zidgrad bodo v teh tednih popravili napake pri zrakotesnosti poslopja. Vrtec v Spodnji Idriji je grajen kot nizkoenergetsko poslopje, zanj je občina iz Ekosklada pridobila 470.000 evrov. Pri prijavi na razpis pa se je zavezala, da bo objekt izpolnjeval zrakotesnostne zahteve. Prvi preizkus je pokazal, da objekt ne zagotavlja zrakotesnosti in to napako morajo sedaj izvajalci odpraviti. Drugi sklop težav pa se nanaša na zunanjo ureditev. Ob diletacijah na pločnikih ob poslopju so se pojavile razpoke, ki jih mora sedaj izvajalec skladno s pogodbo popraviti.

Kot je zagotovil podžupan Branko Lapajne, bo 16. avgusta vrtec pripravljen, da spet sprejme otroke.

nadja-brence-21-6-2021.jpg
navednice-modre_edited.png

Čas med rednim zaprtjem smo letos izkoristili za odpravo napak in pomanjkljivosti, ki so bile ugotovljene v prvih tednih uporabe.

NADJA BRENCE

ravnateljica Vrtca Idrija