Vrtec selijo v šolo

Objavljeno: 23. 7. 2020 ob 12:16 | Spletno uredništvo

V petek, 24. julija, se bodo v poslopju osnovne šole v Cerknem začela gradbena dela. Z njimi bodo uredili pogoje za selitev oddelka vrtca v poslopje osnovne šole. S tem bo vrtec dobil deset oddelkov in po zagotovilu ravnatelja Mitje Dežele noben otrok iz občine Cerkno jeseni ne bo ostal pred vrati vrtca.

vrtec-cerkno-23-4-2020.jpg

O problematiki vrtca so občinski svetniki razpravljali že na predzadnjem zasedanju. Prijav za vrtec je bilo letos več kot razpoložljivih mest in zato so občinski svetniki podprli predlog ravnatelja po selitvi oddelka vrtca pod streho osnovne šole. Občinski svetniki so za gradnjo otroških sanitarij namenili 30.000 evrov, za vzgojiteljice pa letos 18.000 in prihodnje leto še 35.000 evrov. S to odločitvijo bodo vsaj za leto in pol v Cerknem rešeni skrbi kam z otroki v predšolskem obdobju.

Na zasedanju občinskega sveta je Mojca Sedej Selak potrdila informacijo, da so do meseca junija starši oddali 53 vlog za varstvo otrok v vrtcu. Če bi imel vrtec tudi jeseni še devet oddelkov, bi 14 otrok ostalo brez varstva. Po njenem mnenju bo površina, ki bo namenjena vrtčevskim otrokom v osnovni šoli, veliko večja, kot jo imajo otroci trenutno v obstoječih stavbah vrtca, kjer prostori niso ustrezni. Je pa poudarila, da je potrebno projekt pospešiti, saj je časa zelo malo. Da je tega v poletnih mesecih dovolj, pa je menil ravnatelj šole Mitja Dežela.

V razpravi je Urška Lahajnar Ubajiogu podprla zamisel za širitev vrtca in predlagala, naj se v najkrajšem možnem času spet sestane svet občine in odloči o predlogu. Povedala je še, da so v Spodnji Idriji iz učilnic, ki so jih uporabljali za prvo triado osnovne šole, v dveh tednih organizirali oddelek vrtca brez posebnih tehničnih predelav.

Mojca Mavri je zagotovila podporo predlogu v imenu njene svetniške skupine in izrazila nezadovoljstvo zaradi tega, ker problematika ni bila umeščena na dnevni red občinske seje ampak se o tem problemu pogovarjajo le med pobudami in vprašanji občinskih svetnikov.

Zoper prelaganje reševanja problematike na prihodnjo sejo pa je nastopil Rok Obid in predlagal, naj se kar na tem zasedanju opravi razprava in izpelje tudi odločanje.

Razpravo o novem oddelku vrtca v Cerknem je sklenil župan Gašper Uršič z oblikovanjem sklepa, s katerim so s 14 glasovi občinski svetniki tudi soglašali.

navednice-modre_edited.png

Noben otrok

jeseni ne bo ostal

pred vrati vrtca

 

MITJA DEŽELA

ravnatelj OŠ Cerkno