Vrtec za otroke brez domačega varstva

Objavljeno: 23. 10. 2020 ob 14:31 - posodobljeno: 27. 10. 2020 ob 14:55 | Spletno uredništvo

Napovedano zapiranje vrtcev, ki naj bi veljalo za prihodnji teden, se bo v Idriji uresničila le delno. Župan Tomaž Vencelj je sporočil, da bodo vrtci v Idriji odprti za vse otroke, ki bi sicer ostali brez varstva.

Vrtec bo v Idriji deloval po ustaljenem urniku, a v zmanjšanem obsegu. To pomeni, da bo odprt samo za otroke staršev, ki otroškega varstva res ne morejo urediti na drugačen način. To bo veljalo le za otroke staršev, ki jim delodajalec ne more zagotoviti možnosti, da bi delali na daljavo.

Kot so še zapisali v sporočilu za javnost v idrijski Mestni hiši, do te izredne oblike otroškega varstva v času, ko so vrtci načeloma zaprti, niso upravičeni starši, če je eden od njih ali kateri drug polnoletni član gospodinjstva prihodnji teden doma

Župan Tomaž Vencelj je še potrdil, da za obdobje, ko otroci ne bodo v vrtcu, staršem ne bo potrebno plačati oskrbnine. Zaposlenim v vrtcu še predlaga, naj kljub drugačnim navodilom iz Ljubljane, med delom stalno nosijo obrazne maske, saj s tem varujejo sebe in otroke pred morebitnimi okužbami.

Ker so zdravstvene razmere v vsej državi zelo zaostrene, župan Tomaž Vencelj starše otrok v vrtcu še poziva k resnemu premisleku, če organizirano varstvo res potrebujejo. Občina bo naredila vse, da bi to krizo prebrodili brez večjih zapletov in da se nevarni virus Covid-19 v naših krajih ne bo več pojavljal. Spoštujmo ukrepe in ostanimo zdravi!

navednice-modre_edited.png

V času zaprtja vrtcev so starši otrok, ki ne bodo v vrtcu, plačila vrtca oproščeni.

TOMAŽ VENCELJ

župan Občine Idrija