ŠPORT

Vroč zaključek strelske sezone

Objavljeno: ponedeljek, 20. 9. 2021 ob 8:51 | Avtorica besedila: Maša Strobl - fotografije: Strelski klub Jožeta Mihevca Idrija

Dolgo vroče poletje se je mladim strelcem Strelskega društva Jožeta Mihevca Idrija zaključilo zelo pestro. V drugi polovici avgusta so se vrata idrijskega strelišča odprla in pričeli so se treningi ter priprave na kar dve tekmovanji: regijsko tekmovanje na Vrhniki in državno prvenstvo v Ljubljani.

strelci-20-9-2021-5.jpg

Med starejšimi dečki je Anej Šinkovec dosegel drugo mesto, kar pa s 153 krogi na žalost ni bilo dovolj za normo in uvrstitev na državno prvenstvo. Računamo, da mu bo to uspelo že v naslednjem letu.

Že štirinajst dni kasneje, 11. septembra, je Strelsko društvo Lotrič Železniki na strelišču ob Dolenjski cesti v Ljubljani organiziralo državno prvenstvo. Kljub številnim novim covid ukrepom je tekmovanje potekalo brez težav. Na državno prvenstvo so se poleg mlajših kategorij uvrstili tudi kadeti in v kategoriji zračna puška posamezno osvojili naslednja mesta: Izak Bolčina deveto mesto s skupnim rezultatom 388,3, Teo Šmit 28. mesto, Matevž Mažgon pa 32. mesto. Ekipno so kadeti dosegli končno peto mesto. V kategoriji serijska zračna puška dečki posamezno so tekmovalci dosegli naslednje uvrstitve: Adam Brložnik je s 179 krogi zasedel končno drugo mesto, Patrik Jurman je osvojil 23. mesto, Filip Kacin pa 42. mesto. Skupaj je ekipa dečkov v zelo izenačeni konkurenci osvojila peto mesto. V kategoriji mlajših dečkov je Matevž Vončina osvojil končno deseto mesto, kar je glede na prvi nastop na državnem prvenstvu zelo dober rezultat.

Tekme v mesecu avgustu niso običajne, saj mladi strelci preko poletja ne trenirajo. A covid je premešal štrene tudi na tem področju. V sezoni 2020/2021 regijskih tekem sploh ni bilo, državno prvenstvo pa je bilo prestavljeno na september. Tako je morala Strelska zveza zahodne regije v zadnjem trenutku izvesti regijsko tekmo, ki je mladim strelcem omogočila postavitev norme za uvrstitev na državno prvenstvo. Tekmo je 28. avgusta organiziralo Strelsko društvo Vrhnika, do norme pa je na tej tekmi prišlo kar nekaj strelcev v različnih kategorijah. Med mlajšimi dečki je Matevž Vončina osvojil drugo mesto in s 150 krogi dosegel normo za državno prvenstvo. Med dečki je Adam Brložnik s 176 krogi dosegel prvo mesto, Patrik Jurman s 168 krogi tretje mesto ter Filip Kacin s 161 krogi deveto mesto. Pri vseh je bilo to dovolj za posamično in ekipno uvrstitev na državno prvenstvo. Skupno so Filip, Patrik in Adam osvojili tudi ekipno prvo mesto.

strelci-20-9-2021-4.JPG
strelci-20-9-2021-2.JPG
strelci-20-9-2021-3.JPG

Navkljub vročini pod strelskimi jopiči, maskam na obrazih ter elektronskim tarčam, ki jih nekateri niso vajeni, so fantje ohranili mirne roke in se na obeh tekmah odlično odrezali. Še posebej smo ponosni na našega državnega podprvaka Adama Brložnika, ki je drugo mesto proslavil v dobri družbi strelskih prijateljev. Pohvale celotni ekipi Strelskega društva Jožeta Mihevca Idrija, ki se je uvrstila na državno prvenstvo. Ob tem se veselimo novih dobrih uvrstitev v prihajajočem strelskem letu in obenem lepo vabimo vse mlade, ki jih zanima ta izjemen olimpijski šport, da se nam pridružijo. Če ne zaradi želje po streljanju, pa zaradi pice, ki jo predsednik društva obljublja ob vsaki prejeti medalji.

  • Adam Brložnik - prvo mesto (176 krogov)

  • Patrik Jurman - tretje mesto (168 krogov)

  • Filip Kacin - deveto mesto (161 krogov)