ČAS IN LJUDJE

Voščila, ki rišejo nasmehe

Objavljeno: četrtek, 30. 12. 2021 ob 7:56 | Spletno uredništvo

Maja Božič in Renata Hvala, učiteljici 2. razreda na Osnovni šoli Idrija, sta aktivu učiteljic razredne stopnje predlagali izdelovanje novoletnih voščilnic za oskrbovance Doma upokojencev Idrija. Na pobudo se je odzvalo veliko število učiteljic.

VoscilniceOS-30-12-21-2.jpg

foto: arhiv OŠ Idrija

Tako so drugošolci, tretješolci, četrtošolci in petošolci v decembru izdelali zelo zanimive in raznolike voščilnice. Nekateri petošolci pa so poleg voščilnic napisali tudi pisma. Učenci so se pri tem zelo potrudili. S skupnimi močmi so izdelali preko 400 voščilnic in pisem ter jih predali Domu upokojencev Idrija – enotama Marof in Idrija, kjer so narisali kakšen nasmešek več na obrazih tamkajšnjih oskrbovancev.
December je čas obdarovanj, čas, ko se družine zberejo. Je čas, ko si vzamemo več časa drug za drugega in čas, ko si izrečemo dobre želje. »V dani situaciji je vsakemu posamezniku na svoj način težko, vsi se moramo prilagajati. Še toliko težje je starostnikom v domovih za starejše. Zato je prav, da se spomnimo tudi nanje in jim poskušamo polepšati ta praznični čas« so še zapisali v sporočilu za javnost, ob zaključku projekta na Osnovni šoli Idrija.

VoscilniceOS-30-12-21.jpg