Vlada bo razrešila Bogdana Tušarja

Objavljeno: sreda, 13. 5. 2021 ob 10:43 | Damijan Bogataj

Na dnevnem redu današnjega rednega zasedanja Vlade RS je na predlog ministra Janeza Poklukarja med kadrovskimi zadevami razrešitev Bogdana Tušarja z mesta direktorja Psihiatrične bolnišnice Idrija in njegovo sočasno imenovanje na funkcijo generalnega direktorja Direktorata za razvoj zdravstvenega sistema na Ministrstvu za zdravje, ki jo bo opravljal kot vršilec dolžnosti.

bogdan-tusar-9-11-2020-foto-zabukovec.jp

Bogdan Tušar je bil konec leta 2020 imenovan na mesto direktorja Psihiatrične bolnišnice Idrija v tretjem mandatu. Takrat je za Primorske novice povedal: »Psihiatrična bolnišnica želi okrepiti dejavnost gerontopsihiatrije za starostnike, širiti program dnevne obravnave izven bolnišnice, oblikovati nov program kognitivne rehabilitacije za ljudi po poškodbah in boleznih možganov, nov program specialistične ambulante za otroško psihiatrijo in okrepiti psihološko svetovanje prek sodobnih komunikacijskih sredstev.« Vse te naloge bo sedaj predal nasledniku.

foto: Robert Zabukovec

Z njegovo razrešitvijo in imenovanjem na funkcijo na ministrstvu se bo že dan po imenovanju na vladi seznanil tudi svet bolnišnice. Ker mora funkcijo na ministrstvu zasesti takoj po imenovanju, bodo člani sveta zavoda na petkovi seji najbrž imenovali začasnega direktorja, ki bo funkcijo opravljal kot vršilec dolžnosti do objave razpisa in rednega imenovanja. Kdo so kandidati za prevzem vodstvene funkcije, ta trenutek še ni znano.

Z njegovo razrešitvijo in imenovanjem na funkcijo na ministrstvu se bo že dan po imenovanju na vladi seznanil tudi svet bolnišnice