Virus v domu Bor v Črnem Vrhu

Objavljeno: 29. 4. 2020 ob 8:36 / posodobljeno: 29. 4. 2020 ob 15:47 - Avtor: spletno uredništvo

V upravi doma upokojencev Bor v Črnem Vrhu so potrdili, da so zabeležili prvo okužbo s koronavirusom. Po dveh dneh, ko se je ena od stanovalk doma vrnila iz bolnišnice, so se pri njej pojavile zdravstvene težave, zaradi katerih je bila odpeljana nazaj v bolnišnico in tam so jo testirali in ugotovili, da je okužena s koronavirusom.

vitadom-29-4-2020-2.jpg

Kot je za Primorske novice potrdila direktorica doma Alenka Gantar, nihče od stanovalcev ni bil v stiku z obolelo osebo. Osebje doma so že testirali in ugotovili, da so testi negativni. Testiranje bodo čez slab teden dni za vsak primer ponovili.
»Žal se je tudi pri nas zgodilo, da je stanovalka, ki je prišla iz bolnišnice, okužena s koronavirusom. Stanovalka je bila ves čas od prihoda iz bolnišnice izolirana v svoji sobi, nihče od stanovalcev ni prišel v stik z njo. Zaposleni so uporabljali vso predpisano zaščitno opremo,« je o prvi okužbi v primorskih domovih za starejše povedala Alenka Gantar, direktorica doma Bor Črni Vrh. Bojan Pivašević, direktor Socialno varstvenega zavoda Vitadom, pod okrilje katerega spada črnovrški dom starejših, je potrdil, da vse delajo v sodelovanju z epidemiologom in po navodilih ministrstva.