Virus prehiteva tudi reli voznike

Objavljeno: 18. 11. 2020 ob 8:33 | Spletno uredništvo

Tako kot navdušeni spremljevalci drugih športnih panog tudi navijači reli tekmovanj čakajo na veliki finale državnega prvenstva. Ta naj bi se, tako kot prejšnja leta, tudi letos odvil v Idriji, a je izvedba zaradi koronakrize sila negotova.

reli-jereb-vidmar-18-11-2020.jpg

Posadka Jereb - Vidmar

Organizatorji so najprej prestavili datum izvedbe Rally-ja Idrija 2020, a je vse bolj zaostrena zdravstvena kriza tudi te načrte postavila pod vprašaj. Na državni panožni zvezi so prisluhnili predlogom iz Idrije in odmaknili končno odločanje o izpeljavi zadnjega relija in razglasitvi rezultatov. Vendar do tega trenutka še vedno ni jasno, če bodo sploh dobili dovoljenje za izvedbo relija. To bo odvisno od presoje strokovnjakov za epidemije in njihove ocene ogroženosti udeležencev tega športnega dogodka. Prav zaradi velikega števila obiskovalcev, ki pridejo od blizu in daleč bodriti svoje favorite, bi organizatorji zelo težko zagotovili predpisano razdaljo med gledalci. Bistveno manj težav bi bilo za voznike in sovoznike, saj ti med posameznimi etapami dirke praktično sploh ne izstopajo iz svojih jeklenih konjičkov.

Po zadnjih podatkih naj bi bila dokončna odločitev o organizaciji ali dokončni odpovedi relija Idrija 2020 sprejeta še pred koncem tega tedna.