Virus na šoli v Spodnji Idriji

Objavljeno: 11. 9. 2020 ob 8:23 - posodobljeno: 11. 9. 2020 ob 8:37 | Spletno uredništvo

Kot poročajo v spletni izdaji časnika Delo, so na Osnovni šoli Spodnja Idrija od danes naprej v karanteni učenci 5.a razreda in njihova razredničarka. Skupno je v karanteni 22 otrok, v šolske klopi pa se bodo vrnili 23. septembra.

Do vrnitve v šolo bo pouk za ta razred potekal na daljavo. »Okužbo so potrdili pri enem od otrok, so potrdili v šoli, ostali pouk za sedaj poteka normalno. Epidemiologi svetujejo, naj starši opazujejo zdravstveno stanje svojih otrok in jih ob morebitnih znakih na omenjeno okužbo zadržijo doma ter se posvetujejo z izbranim zdravnikom,« so še zapisali v spletni izdaji časnika Delo.

Ravnateljica Janja Habe je ob tem povedala: »Vsi ostali učenci bodo še naprej obiskovali pouk v šoli. Epidemiologi svetujejo, da starši opazujete zdravstveno stanje svojih otrok in jih ob morebitnih znakih na omenjeno okužbo zadržite doma ter se posvetujete z izbranim zdravnikom. Pomembno je tudi dosledno izvajanje vsakodnevnih preventivnih ukrepov, kot so redno in temeljito umivanje rok, razkuževanje, higiena kašlja in socialna distanca. Verjamem, da bomo s skupnimi močmi, doslednim spoštovanjem priporočil oziroma navodil NIJZ tako v šoli kot doma uspeli omejiti širjenje virusa.«

navednice-modre_edited.png

Vsi ostali učenci bodo še naprej obiskovali pouk v šoli. Pomembno je dosledno izvajanje vsakodnevnih preventivnih ukrepov. Verjamem, da bomo s skupnimi močmi, doslednim spoštovanjem priporočil oziroma navodil NIJZ tako v šoli kot doma uspeli omejiti širjenje virusa.