Med kuhanjem testenin posnel videospot

Objavljeno: 23. 10. 2020 ob 20:14 | Spletno uredništvo

Idrijčan Žan Podgornik si je ob začetku glasbene poti izbral umetniško ime in tako se sedaj pod svoje skladbe podpisuje kot Shaun Banks.

navednice-modre_edited.png

Začel sem tam, kot vsak drugi, ki igra kitaro. Bili smo na plaži in brenkali taborniške pesmi. Vedno sem se spraševal, pa če bi še sam napisal kakšno pesem, ustvarjal lastno glasbo … Naposled sem se le odločil poskusiti, saj nisem imel česa izgubiti.

Shaun Banks kot glasbeni samorastnik s kitaro in nekoliko neobičajnimi inštrumenti išče pot do glasbenih sladokuscev. Posebej stavi na izvirnost, glasbeno raziskovanje in prodornost. Vse to poznavalci pripisujejo glasbeniku iz Idrije, ki si korak za korakom utira svojo samosvojo pot med glasbene izvajalce.

V pogovoru z Vesno Marinac v TV studiu Idrijskih novic je spregovoril o svoji glasbeni poti, pa tudi o težavah, ki jih trenutna kriza prinaša glasbenikom. Kako se je pripravljal na snemanje videospota in zakaj se le-ta začne s prizorom kuhanja testenin na domačem štedilniku, pa poglejte v videoposnetku pogovora iz studia Idrijskih novic. Ob koncu pa si oglejte še celoten videospot, v katerem lahko spoznate Banksov glasbeni stil.

VIDEO POSNETEK

shaun-banks-23-10-2020-4.jpg

PODCAST | AUDIO POSNETEK

Shaun BanksIdrijske novice studio
00:00 / 15:26
navednice-modre_edited.png

Zelo mi je všeč koncept minimalizma, da s čimmanj elementi lahko narediš dobro glasbo. Najprej sem imel samo kitaro, vendar mi je med brenkanjem še nekaj manjkalo. Nisem želel imeti svojega benda, sem pa potreboval neko ritem sekcijo. Tako sem najprej dodal cajon, nato še orglice, ki jih redko vidimo, in tako naprej, da sem prišel do zasedbe, ki jo imam danes. Vse naredim sam, tudi kar se tiče snemanja. Moja soba se je spremenila v studio.