Prva seja občinskega sveta na daljavo

Objavljeno: torek, 31. 3. 2020 ob 20:50 - Avtor: spletno uredništvo

Gašper Uršič, župan Občine Cerkno, je v pogovorni oddaji Aktualno v studiu Idrijskih novic potrdil, da bo še ta teden sklical prvo zasedanje občinskega sveta, ki bo potekalo preko videokonference.

gasper2.jpg

Gre za veliko novost pri delu lokalne samouprave. V izvedbo take seje je občina prisiljena, saj običajne seje zaradi prepovedi zadrževanja ljudi v zaprtih prostorih ne more sklicati. Osrednja točka dnevnega reda pa bo sprejemanje občinskega proračuna za leto 2020, ki je temelj za delovanje občine v teku koledarskega leta.

Župan Gašper Uršič je v pogovoru z urednikom Damijanom Bogatajem komentiral tudi negodovanja nekaterih Cerkljanov zaradi ukinitve zdravstvene postaje v Cerknem. Po njegovi navedbi je šlo za strokovno odločitev, ki so jo pripravili in utemeljili v vodstvu zdravstvenega doma v Idriji.

Potrdil je še, da imajo v občini dovolj zaščitne osebne opreme in da delovanje poveljstva občinskega štaba Civilne zaščite poteka nemoteno. Pozitivno je ocenil delovanje podjetij, kjer skrbijo tudi za osebno zaščito zaposlenih. Napovedal je še, da starši otrok v vrtcu za obdobje, ko je vrtec zaprt, ne bodo dobili položnic za plačilo oskrbnine. Stroške, ki nastajajo sedaj v šoli in vrtcu, pa bo morala pokriti občina.

gasper1.jpg

Župan Gašper Uršič je v sklepnem nagovoru občane prosil, naj upoštevajo priporočila in navodila pristojnih, saj lahko virus ukrotimo le z doslednim spoštovanjem uredb in nasvetov. Pohvalil je še 60 prostovoljcev, ki so pripravljeni pomagati pri varstvu otrok, prevozih, dostavi hrane in širjenju potrebnih informacij. »Ostanimo torej še nekaj časa doma,« je še dodal župan Občine Cerkno Gašper Uršič.

Spodaj si lahko ogledate videoposnetek pogovora.