Veterani prevzeli bivalni kontejner

Objavljeno: petek, 29. 1. 2021 ob 7:57 | Spletno uredništvo

V podjetju Hosekra v Slovenski Bistrici so v četrtek, 28. januarja, pripravili prav poseben dogodek. Predstavniki tovarne so vodstvu veteranske organizacije izročili bivalni kontejner, ki je bil kupljen z donatorsko akcijo društev, ki so članice Zveze veteranov vojne za Slovenijo.

Kontejner je opremljen s sanitarnim blokom in ogrevanjem, namenjen pa je slovenskemu rojaku Miranu Kobaletu, ki izhaja iz Rogatca in se je julija 1991 priključil hrvaškim braniteljem v domovinski vojni. Po vojni, kot vojni invalid, živi v Petrinji in je ob zadnjem potresu, kot njegovi številni someščani, ostal brez strehe nad glavo.

Območna združenja zveze veteranov vojne za Slovenijo so za popotresno pomoč v Petrinji in okolici zbirala finančna sredstva. Trenutno na območju Petrinje in Gline primanjkuje bivalnih kontejnerjev, ki bi omogočili vsaj zasilno bivanje ljudem, ki so v potresu izgubili vse svoje premoženje. Skupaj s hrvaškimi vojnimi veterani so se odločili, da namesto denarja donirajo bivalni kontejner, ki ga je izdelalo podjetje Hosekra. Opremljen je z vso potrebno elektro in vodno inštalacijo ter z električnim grelnikom.

Kontejner so takoj po primopredaji odpeljali proti Hrvaški. Na Milanovo željo, da bi ostanek življenja preživel bližje rojstnemu kraju, bodo kontejner namestili v občini Hum na Sutli.

Slovesnosti so se ob pobudniku akcije Antonu Šturbeju, predsedniku Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Šmarje pri Jelšah, udeležili še predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo Ladislav Lipič s sodelavci, s Hrvaške pa Zdravko Senčar in Ivan Drašković, predstavnika združenja hrvaških braniteljev iz Krapinsko-Zagorske županije.

Kontejner je namenjen slovenskemu rojaku Miranu Kobaletu, ki izhaja iz Rogatca in se je julija 1991 priključil hrvaškim braniteljem v domovinski vojni. Po vojni živi v Petrinji in je ob zadnjem potresu ostal brez strehe nad glavo.