Veterani na strelišču

Objavljeno: 25. 6. 2020 ob 20:44 | Avtor: Marijan Platiše

Po nekajmesečni prekinitvi aktivnosti zaradi omejevalnih ukrepov, ki jih je prinesla epidemija koronavirusa, so se začele odvijati prve aktivnosti Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Idrija Cerkno in Območnega združenja Slovenskih častnikov Idrija Cerkno.

veterani-16-6-2020.jpg

V nedeljo, 31. maja, so se veterani iz območnega združenja udeležili strelskega urjenja s pištolami in puškami različnih kalibrov. Po svojem letnem planu aktivnosti je urjenje s svojimi člani na strelišču Lajše nad Cerknim organiziralo in izvedlo Območno združenje Slovenskih častnikov Idrija Cerkno. Strelskega urjenja so se udeležili tudi člani Policijskega veteranskega društva Sever iz Tolmina, najlepše pa je bilo dejstvo, da je bilo med udeleženci kar lepo število mladih strelk in strelcev.
Po končanem urjenju in ugotavljanju strelskih veščin z različnim orožjem je sledila analiza, ki jo je izvedel predsednik OZSČ Idrija Cerkno častnik, podpolkovnik slovenske vojske Branko Tušar. Po zasluženem počitku in toplem obroku se je srečanje nadaljevalo s prijateljskim druženjem do zgodnjih popoldanskih ur.

veterani-16-6-2020-2.jpg
veterani-16-6-2020-3.jpg