Več denarja za krajevne skupnosti

Objavljeno: 22. 9. 2020 ob 8:36 | Avtor: Lovrenc Habe

Krajevna skupnost Črni Vrh vsako leto prejme dobrih 6 tisoč evrov pristojbine za grobove, za funkcionalne stroške pa še 9 tisoč evrov. Prihodnje leto bo finančni položaj še boljši, saj naj bi Občina Idrija po novem vsaki krajevni skupnosti v občini namenila dodatnih 4 tisoč evrov za prireditve. Tega dejstva so se posebej razveselili člani sveta KS Črni Vrh na rednem zasedanju v četrtek, 17. septembra.

foto: Bmiqz 

Največje zadovoljstvo na seji pa je bilo čutiti ob novosti glede financirana javnih makadamskih in asfaltnih poti. Če je bilo doslej namenjenih 44 tisoč evrov za javne poti v krajevni skupnosti, bo občina odslej odštela 67 tisoč evrov, saj so se predsedniki krajevnih skupnosti v občini zbrali na sestanku, kjer so ugotovili, da je Krajevna skupnost Črni Vrh zares velika in je bil denar doslej razporejen nepravično. KS Črni Vrh ima 36,49 kilometra javnih makadamskih cest ter 9,73 kilometra asfaltnih cest.

Izjemna novica je tudi ta, da bo občina po novem letno namenila 15 tisoč evrov za košnjo trave v parku, ob potoku, ob glavni cesti ter za vzdrževanje drugih javnih površin v parku. Spomnimo, da so do pred kratkim vsa ta dela opravljali prostovoljci in en pogodbeni delavec komunale, od letošnje pomladi pa je vsa ta dela prevzela Komunala Idrija.

Podrobneje v prihajajoči izdaji Idrijskih novic.