Nordijski center Poclain je opremljen s sodobno tirno vzpenjačo ter petimi novimi plastificiranimi skakalnicami, kjer mladi športniki skozi vse leto pridobivajo dragocene izkušnje. Kakovosten trening skokov poteka na 8-, 15-, 26-, 40- in 60-metrski skakalnici, namenjen pa je tako domačim tekmovalcem kot tudi gostujočim skakalcem in skakalkam iz ostalih klubov. Na vseh skakalnicah je mogoč trening tudi pod reflektorji. SSK Žiri se ponaša z dolgoletno tradicijo na področju smučarskih skokov in se hkrati posveča tudi razvoju strokovnega kadra. Generalni pokrovitelj skakalnega središča je podjetje Poclain Hydraulics, ki danes zaposluje 330 delavcev in več kot 90 odstotkov svojih prihodkov ustvari z izvozno dejavnostjo.
Župan Občine Žiri Janez Žakelj je na odprtju povedal, da je Nordijski center Poclain v ponos ne le Žirem, pač pa tudi celotni regiji: »To je regijski skakalni smučarski center, ki smo ga financirali in zgradili skupaj s Fundacijo za šport. V zadnjih devetih letih je samo občina za center namenila okoli 700.000 evrov, veliko pa so v SSK Žiri postorili tudi sami.« Dodal je še, da gre zahvala ne le zdajšnjim, pač pa tudi prejšnjim članom, ki so imeli vizijo in veliko mero vztrajnosti, da so Žiri dobile ta center ter da ima Smučarski skakalni klub Žiri lepo prihodnost, kar dokazujejo prav odlični rezultati njihovih mladih skakalcev in skakalk.

skakalni-klub-ziri-11-10-019.jpg

ŽIRI, 11. oktobra 2019 – Minuli konec tedna so v Žireh namenu predali najsodobnejši skakalni center, v katerega so v 17 letih vložili 1,8 milijona evrov. V tem skakalnem centru redno trenira okoli 40 tekmovalcev in tekmovalk, kar klub uvršča med večje skakalne klube v državi.

V Žireh odprli najsodobnejši nordijski center