AKTUALNO

V Zadlogu danes izmerili -17,6 stopinj Celzija

Objavljeno: torek, 30. 11. 2021 ob 13:17 | Spletno uredništvo

Današnje jutro je bilo za konec novembra zelo mrzlo, kot poroča Arso. V najbolj hladno jutro so se prebudili v Retjah, kjer so namerili -21,1 stopinj Celzija, v Zadlogu pri Črnem Vrhu nad Idrijo pa -17,6 stopinj Celzija. Na Blokah so se temperature spustile do -17, 1 stopinj pod ničlo, na Babnem polju pa do -16,1 stopinj Celzija.

Tako nizke temperature za konec meseca novembra niso nobena senzacija, drži pa, da se v povprečju zrak ob koncu novembra še ne ohladi na tako nizke temperature. Meteorologi gledajo tudi v meteorološke karte in napovedujejo vreme za prihodnjih nekaj dni.

V prvi dan meteorološke zime bomo vstopili v oblačnem vremenu. V sredo dopoldne bo na vzhodu še delno jasno, drugod se bo postopno pooblačilo. Pihal bo jugozahodni veter. Popoldne bo na Primorskem in Notranjskem začelo rahlo deževati, napovedujejo meteorologi agencije za okolje.

sneg-10-12-2020.jpg

Mrzlo bo tudi v prihodnjih dneh, saj se bo živo srebro gibalo od -7 do 3 stopinj Celzija, ob morju do 7 stopinj Celzija. Čez dan se bodo temperature gibale od 1 do 6 stopinj Celzija, na Primorskem in na vzhodu od 7 do 12 stopinj Celzija.

V četrtek bo oblačno z občasnimi padavinami. Po nižinah bo sprva večinoma deževalo, popoldne pa se bo meja sneženja ponekod spustila do nižin. Do petka zjutraj bodo padavine povsod ponehale, čez dan se bo od severozahoda delno razjasnilo.