Občinski svetniki v spomin Slaviu Hladniku

Objavljeno: 19. 12. 2019 ob 8:07

Zadnje letošnje zasedanje občinskega sveta v Idriji so svetniki pričeli z minuto molka v spomin na nedavno preminulega Slavia Hladnika iz Spodnje Idrije, ki je bil vrsto let aktiven v številnih društvih, nadzornem svetu in svetu občine, krajevne skupnosti ter župnije Spodnja Idrija.

Avtor: uredništvo

slavijo hladnik-19-12-19.jpg

Na pobudo občinskih svetnikov liste Nove Slovenije je župan Tomaž Vencelj včerajšnje redno zasedanje občinskega sveta začel z minuto molka. Z njo so se simbolno poklonili spominu na dolgoletnega občinskega svetnika Slavia Hladnika, ki je bil aktiven v občinski lokalni politiki v prelomnih časih za Slovenijo in ožjo lokalno skupnost.

Zavzemal se je za transparentno delovanje občinske politike in bil med pobudniki in nosilci zamisli za oblikovanje samostojne občine v Spodnji Idriji. Od uglednega meščana in člana številnih društev ter organizacij so se prijatelji in sorodniki poslovili v torek, 17. decembra, na pokopališču v Spodnji Idriji. Ob nagovorih sorodnikov, predstavnikov lovske družine in gasilcev je o življenju in delu Slavia Hladnika v pridigi med sveto mašo spregovoril tudi domači župnik Miro Marinič.