V Spodnji Idriji pri pouku le 15 odstotkov otrok

Objavljeno: petek, 13. 3. 2020 ob 10:02

Učitelji na osnovni šoli v Spodnji Idriji so zaostrene razmere pričakali pripravljeni. Danes je prišlo v šolo le 15 % šolarjev.

Avtor: Damijan Bogataj

Kot je za Idrijske novice povedala ravnateljica Janja Habe, je danes zjutraj zelo malo staršev otroke poslalo v šolo. Po posameznih razredih imajo po enega, tri ali šest učencev, seštevek teh pa kaže na to, da je danes na šoli le 15 % od 270 vpisanih učencev. Učiteljski zbor je skoraj v popolni sestavi, na delu so tudi vsi nepedagoški delavci šole. Podoben odstotek prisotnosti so zabeležili tudi na podružnici v Ledinah. »Učiteljem sem naročila, da otroke, ki so prišli v šolo, danes peljejo ven. Šolo zračimo in se pripravljamo na izvajanje pouka v prihodnjih tednih, ko bo šola ostala zaprta,« je povedala ravnateljica Janja Habe. 
Skladno z navodili šolskih oblasti bodo začeli s poukom na daljavo. Že danes bodo učitelji začeli zbirati konkretne podatke o tem, kakšen dostop imajo otroci do interneta in kakšne so možnosti za komunikacijo med učiteljem in učencem v prihodnjih tednih. Učitelji bodo poklicali vse starše, ki bodo pomagali pri vzpostavljanju stikov med učitelji in učenci preko sodobnih telekomunikacijskih kanalov. O uporabljanju teh se bodo učitelji odločili potem, ko bodo imeli zbrane vse podatke. »Nekateri učitelji imajo že vse pripravljeno za izvajanje pouka na daljavo preko interneta ali preko navadne pošte,« je še dodala ravnateljica in zagotovila, da nihče od učencev v prihodnjih tednih ne bo ostal brez kontakta s svojim učiteljem in matično šolo v Spodnji Idriji.

navednice-rdece.jpg

Učiteljem sem naročila, da otroke, ki so danes prišli v šolo, peljejo ven. Šolo zračimo in se pripravljamo na izvajanje pouka v prihodnjih tednih, ko bo šola ostala zaprta.

 

JANJA HABE

ravnateljica OŠ Spodnja Idrija