V šoli danes le tretjina otrok

Objavljeno: petek, 13. 3. 2020 ob 8:54

Kot so potrdili na upravi Osnovne šole Idrija, ki je največji vzgojno-izobraževalni javni zavod v Občini Idrija, danes zjutraj večina staršev otrok ni poslalo k pouku. Učitelji so v razredih in izvajajo program po učnem načrtu.

Avtor: Damijan Bogataj

sola-idrijaa-1-13-3-020.jpg

Šole bodo sicer uradno zaprte od ponedeljka naprej, a je večina staršev že danes zadržala otroke doma. Kot je za Idrijske novice potrdila pomočnica ravnateljice Dina Rudolf, je danes na šoli v Idriji le tretjina vseh otrok, učiteljski zbor pa je skoraj popoln. Danes bo na šoli potekal reden program, po odhodu učencev pa bodo vsa šolska poslopja zaprla svoja vrata. V prihodnjih tednih bo vodstvo šole ravnalo skladno z navodili pristojnih služb.
Šolski prevozi so danes potekali po običajnem voznem redu, od ponedeljka naprej pa bo stopil v veljavo počitniški vozni red, kar pomeni, da se ukinjajo vsi šolski jutranji in opoldanski prevozi. 
Glasbena šola Idrija bo danes popoldne delovala po običajnem urniku. Ravnateljica Tonja Lapanja Brenčič je povedala, da bodo vsi učitelji v svojih učilnicah. »Starši pa naj se sami odločijo ali pošljejo otroka v glasbeno šolo ali ne,« je še dodala ravnateljica. Učiteljem je naročila naj vsem učencem preko elektronske pošte pošljejo navodila in programe za izpite. O pospešenem uvajanju učenja glasbe preko internetnih povezav pa ta trenutek še ne razmišljajo. Vsem malim glasbenikom so priporočili, naj vadijo doma, vsi učitelji pa bodo preko telefona dosegljivi za posvet in dodatne napotke.

sola-idrijaa-2-13-3-020.jpg