V soboto bo Idrija oživela

Objavljeno: 16. 6. 2020 ob 8:52 | Spletno uredništvo

Zavod za turizem, ki ga vodi Valerija Verhovnik, v tem poletju načrtuje številne aktivnosti. Ker je tradicionalni Festival idrijske čipke zaradi koronavirusa odpovedan, bodo vse aktivnosti selili na splet od petka, 19. junija, dalje. Spletni festival bodo pričeli z animiranim dvigom festivalske zastave.

Na Zavodu za turizem so zaključili akcijo #ostanidomaklekljaj, ki je bila ena najbolj odmevnih in je potekala v sodelovanju s Čipkarsko šolo Idrija. Pri izvedbi te je bilo dragoceno prostovoljno delo oblikovalca in animatorja Dada Anddra. Prejeli so 167 fotografij različnih klekljanih izdelkov, ki bodo predstavljene na 39. virtualnem Festivalu idrijske čipke. 
Skozi različne medije so predstavili aplikacijo TeachOUT, ki omogoča aktivno virtualno vodenje po Idriji in je zanimiva za vse, ki se radi podajo na raziskovanje destinacije sami, v paru ali krogu družine. Prilagojena pa je tudi za šolske skupine, saj je vsebuje tudi izobraževalne programe.
Skupaj z Zavodom ID20 so zaključili z oblikovanjem kartice ugodnosti, ki jo bodo izdali v mesecu juniju. Kartico ugodnosti bodo prejeli brezplačno vsi, ki bodo v Idriji prespali vsaj eno noč ter bo na voljo pri vseh ponudnikih turističnih nastanitev. Njen namen je promocija ponudnikov »Idrija izbrano«, v celoti pa jo je financiral Zavod za turizem Idrija.
Prihajajoči konec tedna Zavod za turizem Idrija s številnimi partnerji pripravlja obsežen projekt »Idrje! oŽivi«.

idrija-ozivi-16-6-2020-3.jpg