V Plužnjah zagorela hiša

Objavljeno: četrtek, 21. 1. 2021 ob 7:44 - zadnja posodobitev: 21. 1. 2020 ob 8:17 | Spletno uredništvo

V torek, 19. januarja, je okoli 20. ure v vasi Plužnje zagorela starejša stanovanjska hiša. Po ugotovitvah policije je ogenj izbruhnil ob sobni peči na drva. Ogenj se je potem razširil na druge predmete v prostoru, tako da je v celoti pogorela dnevna soba in del kuhinje.

Ogenj se je hitro razširil tudi na lesen strop, tako da je delno pogorela tudi plošča med prvim in drugim nadstropjem. Po nestrokovni oceni je zaradi požara nastala materialna škoda v višini približno 8.000 evrov.

Gasilci PGD Plužnje so prejeli poziv na intervencijo ob 20. uri in 19 minut. Že pred prihodom gasilcev so sosedje potegnili cevi iz bližnjega hidranta in takoj pričeli z gašenjem. Gasilci so vstopili v gorečo hišo, kjer so z vodo gasili požarišče. Del ekipe je zavaroval sosednje objekte, tako da se ogenj ni razširil naprej. Požar so uspešno lokalizirali in ga potem tudi uspešno pogasili. Ob 20. uri in 37 minut so se jim na kraju požara pridružili še gasilci PGD Cerkno s štirimi vozili in 20 gasilci, ki so s pomočjo ventilatorja prezračili prostore in s termovizijsko kamero pregledali vse prostore in določili mesta, kjer je bil še tleči material. Po končani intervenciji so vzpostavili gasilsko stražo v izmenah po dva gasilca na dve uri. Z gasilsko stražo so zaključili ob 8. uri prihodnjega dne. Gasilci PGD Plužnje so posredovali z 18 gasilci in dvema voziloma.

Lastnik stanovanjske hiše se je pri gašenju začetnega požara poškodoval, prvo pomoč so mu nudili gasilci PGD Cerkno in ga odpeljali na urgenco v Zdravstveni dom Idrija.

Idrijski policisti so si ogledali kraj požara in zbrali informacije. Tujo krivdo so izključili in bodo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

foto: PGD Plužnje