V nedeljo bodo zaprte ceste

Objavljeno: 4. 9. 2020 ob 19:09 | Spletno uredništvo

Po odpovedi pomladnega termina za izvedbo kolesarskega maratona Franja bodo organizatorji prireditev speljali prihajajoči konec tedna. Zaradi kolesarske dirke bodo nekatere ceste na Idrijskem in Cerkljanskem zaprte za ves promet.

maraton-franja-17-6-2020.jpg

Pandemija koronavirusa je začasno ustavila normalno vsakdanje življenje in organizacijo množičnih športnih prireditev, med drugim tudi pripravo mednarodnega kolesarskega Maratona Franje BTC City, ki je že več kot 15 let del prestižne svetovne serije UCI Grand Fondo World Tour.

V preteklih mesecih so ljubitelji kolesarjenja iz dneva v dan, predvsem na družbenih omrežjih, izražali vse večjo podporo Franji in navijali, da se njena tradicija kljub krizi ne prekine. V dneh, ko bi se prvotno morala odvijati 39. izvedba, med 12. in 14. junijem, so se kolesarji množično podali na njene trase, KD ROG pa je v znak spoštovanja do tega legendarnega maratona in naše lepe dežele ter njenega neokrnjenega okolja 12. in 13. junija pripravil čistilno akcijo »Očistimo trase Maratona Franja BTC City«. Te se je udeležilo več kot 200 članov kluba in njihovih družinskih članov, ki so na prav poseben način, s kolesi, očistili več kot 300 kilometrov tras. Akciji se je na trasi Barjanke pridružilo tudi dva ducata novinarjev, članov Društva turističnih novinarjev Slovenije, zmagovalec Franje 2018, Alexander Steffens ter olimpijec, judoist Sašo Jereb.

Za ves promet bodo med maratonom zaprte naslednje ceste:

  • Spust od Godoviča proti Idriji med 09.40 in 13.05.

  • Vzpon iz Cerknega na Kladje ter spust proti Trebiji med 10.40 in 15.00.