V Modri dvorani ne bo bolnikov

Objavljeno: četrtek, 3. 12. 2020 ob 17:12 | Spletno uredništvo

Napoved uprave Doma upokojencev Idrija, da bo v primeru širitve okužbe s koronavirusm v Modro dvorano preselila obolele, se po zadnjih informacijah ne bo uresničila. Kljub temu, da je dvorana pripravljena za namestitev 34 obolelih, bodo bolni varovanci zavoda ostali v domu. Nameravani selitvi so se odpovedali zaradi pomanjkanja kadrov, ki bi skrbeli za bolne v tej rdeči coni.

Epidemiološka slika v obeh enotah doma, v Idriji in na Marofu, je slaba. Trenutno ima potrjeno okužbo 29 starostnikov v Idriji in 37 starostnikov na Marofu. Ob tem pa so okužbo potrdili še pri 21 zaposlenih na Marofu in 13 zaposlenih v Idriji. Te podatke je javnosti preko regijskega štaba Civilne zaščite sporočila direktorica Doma upokojencev Idrija Urška Močnik. V bolnišnično oskrbo so prepeljali osem varovancev, ki zaradi zapletenega poteka bolezni nujno potrebujejo bolnišnično zdravljenje.

Zaradi povečevanja števila okuženih v Idriji širijo rdečo cono iz pritličja še na en oddelek in pol. Na Marofu je situacija drugačna in ker je tam bolezen prebolelo že veliko starostnikov, bodo v prihodnjih dneh eno rdečo cono spremenili v belo. To je za vse zaposlene, starostnike in njihove sorodnike zelo dobra novica.

Kadrovska stiska je nekoliko ublažena po prihodu študentov medicine in fizioterapije.