|

V Idrijo spet prihaja tango

Objavljeno: 6. 7. 2020 ob 12:59 | Spletno uredništvo

Prihajajoči konec tedna bo Idrija spet v znamenju tango glasbe. Na grajskem dvorišču bo potekal že 19. tango festival. Glavni organizator in pobudnik za izvedbo te že tradicionalne prireditve je Boštjan Peternel - Pete.

bostjan-peternel-6-7-2020.jpg

Letos festival ponuja en glasbeni večer, ki so ga ustvarjalci poimenovali Sentido. Gre za glasbeno-plesni projekt, ki združuje flamenko z jazzom in sodobnimi glasbenimi smernicami. »Ustvarjalci se podajajo onkraj tradicionalnih oblik žanra in posegajo po drugih glasbenih kulturah, njihovih živopisanih ritmikah in inštumentih. Produkt je sodobni flamenko, kjer flamenko kitaro zamenja bogati zvok klavirja in ples postane tolkalsko doživetje, obarvano z elektroniko. Sentido je dialog glasbe s plesom, v katerem svoje mesto najde tudi poezija ...« so zapisali organizatorji v promocijskem gradivu.
Sentido je zasedba priznanih slovenskih glasbenikov, avtorjev in plesalcev, ki jo sestavljajo mednarodno dejavni pianist in ustanovitelj zasedbe Jazzoo Tomaž Pačnik, priznani basist in skladatelj Tadej Kampl in eden najbolj vidnih slovenskih tolkalcev in solist v Big Bandu RTV SLO Nino Mureškić. S plesom flamenka se jim pridružuje slovenska plesalka, performerka in koreografinja Urška Centa
Pred koncertom je organizatorja Boštjana Peternela v studio Idrijskih novic povabila novinarka Vesna Marinac. Kaj si o ponudbi glasbenih dogodkov v Idriji misli neumorni organizator Boštjan Peternelj - Pete in zakaj festival tango glasbe ni večdnevna prireditev, pa si poglejte v videoposnetku pogovora.

bostjan-peternel-6-7-2020-4.jpg