V Idrijo se vrača članski nogomet

Objavljeno: 25. 8. 2020 ob 12:37 | Spletno uredništvo

Po skoraj desetletju se v Idrijo vrača članski nogomet, saj so pri Nogometnem društvu Idrija letos ponovno vzpostavili člansko ekipo, ki bo nastopala v enotni primorski nogometni ligi.

IMG_20200816_194944.jpg

Zgoraj od leve proti desni: Hasan Mizić, Endri Jupaj, Dani Mohorič, Jaka Peternelj, Ferik Kendić, Matej Česnik, Sašo Kranjc, Aljaž Berglez, Ivan Medic, Rok Močnik, Mitja Rejc, Bor Jereb, David Šinkovec, Rok Jereb, Sašo Ogrič.
Spodaj od leve proti desni: Samir Mustafaj, Tobia Dobravec, Staš Jereb, Luka Kogej, Jaka Suban, Dejan Marinac, Rok Mrljak, Vanč Florjančič, Nik Bratuž, Jure Suban.

Erik Logar je v studiu Idrijskih novic gostil trenerja ekipe Saša Ogriča, nekdanjega kapetana prvoligaške ekipe Primorja. Ogrič je pohvalil igralce, saj so s svojim pristopom pokazali, da je bila odločitev o ponovni vzpostavitvi članske ekipe pravilna. Trenirali so trikrat tedensko, za zaključek priprav pa so imeli še nekaj pripravljalnih tekem in kljub temu, da imajo vsi svoje službe ali študijske obveznosti, je bila udeležba na treningih zelo visoka, pa tudi resnost na samih treningih na visokem nivoju. S pomočnikom Hasanom Mizićem imata sedaj nekaj težkih, a po drugi strani sladkih skrbi, na seznamu je namreč 35 igralcev, na tekmi pa jih lahko nastopi največ 18.

Vabilu k sodelovanju so se odzvali številni idrijski nogometaši, ki so bili registrirani pri drugih klubih v Tolminu, Žireh, Vrhniki, seveda pa so tu tudi mlajši igralci, ki so zadnja leta nastopali za mlajše selekcije ND Idrija. Igralci so tako zbrani »z vseh vetrov« in primarni cilj je vzpostaviti pravo homogenost, kar potem vodi k dobrim igram in posledično rezultatom. Ekipa je relativno mlada, povprečna starost je med 23 in 24 let. Kapetan ekipe bo Dejan Marinac, ki je tudi aktivno sodeloval pri pobudi za ustanovitev članske ekipe.

Več in podrobneje pa v videoposnetku oddaje iz studia Idrijskih novic.

navednice-modre_edited.png

Za seboj imam res ker nekaj let nogometne kariere v vlogi igralca, najlepši so seveda spomini na igranje v prvi ligi. Imel sem še nekaj igralskih ambicij, a sem se sedaj povsem posvetil vlogi trenerja, kar pa ne pomeni, da ne bom mogoče tudi sam odigral kakšne minute. A kot rečeno, vloga trenerja mi je sedaj v prvem planu, saj želim kraju, kjer sem zrasel, tudi nekaj povrniti. 

Ekipa, sestavljena iz igralcev, vzgojenih v ND Idrija, je kombinacija mladosti in izkušenj, predvsem pa entuziazma in dobre volje. 
Pokalni derbi s Tolminom bo že 7. oktobra 2020. Ligaške tekme bodo potekale ob sobotah ob 17. uri in sicer 12. in 26. septembra ter 10. in 24. oktobra. Vabljeni!

saso-ogric-25-8-2020-5.jpg