V Cerknem se zapirajo uradi in javni zavodi

Objavljeno: nedelja, 15. 3. 2020 ob 14:48

Gašper Uršič, župan Občine Cerkno, je v danes v sporočilu za javnost občane seznanil z nekaterimi ukrepi, ki na območju občine Cerkno stopijo v veljavo v ponedeljek, 16. marca.

Avtor: Damijan Bogataj

gasper-gašper-ursic-uršič-domen

Na Občini Cerkno se redno sestaja občinski štab Civilne zaščite, ki sproti prilagaja preventivni načrt delovanja glede na znane informacije v zvezi z okužbo. Ob splošno znanih priporočilih državnih organov vodstvo Občine Cerkno poziva lastnike gostinskih in drugih lokalov, »da v skladu z napovedanimi uredbami omejijo delovni čas delovanja lokalov in se strogo držijo priporočenih navodil s strani NIJZ«.
Z jutrišnjim ponedeljkom se zapirata Osnovna šola Cerkno in Vrtec Cerkno, svoje dejavnosti pa bodo omejili tudi uradi na občini, muzej, knjižnica in Zdravstvena postaja Cerkno. Še vedno velja prepoved zadrževanja in organizacija vseh dogodkov v gasilskih domovih. Enaka odločitev velja za vse ostale javne objekte v Občini Cerkno. Do preklica je zaprt tudi zbirni center za komunalne odpadke v Cerknem. Koordinacija vseh deležnikov, ki so vključeni v sistem zaščite in reševanja, poteka na občini. O vseh ukrepih in sprejetih odločitvah bo Občina Cerkno občane obveščala preko ustaljenih informacijskih kanalov.