V Cerknem 248 otrok ponovno v vrtec in šolo

Objavljeno: petek, 12. 2. 2021 ob 16:07 | Damijan Bogataj

os cerkno2-3-4-20.jpg

V torek, 9. februarja, se je mnogim malim osnovnošolcem in varovanjem vrtca v Cerknem izpolnila velika želja, saj so lahko spet videli svoje sošolce in učitelje. K pouku je na ta prvi šolski dan po dolgem delu na daljavo prišlo 111 od 112 otrok prve triade in 137 od 177 vpisanih otrok v vrtcu. Navdušenje otrok in zaposlenih ob ponovnem začetku šolskega leta 2020/2021 je bilo zelo veliko. Na ponovni zagon pouka so se vsi skupaj zelo dobro pripravili. Otroci in zaposleni so vstopili v varno in zdravo učno-vzgojno okolje.

navednice-modre_edited.png

»V našem zavodu je potekalo tudi testiranje celotnega kolektiva zaposlenih. Udeležilo se ga 86 zaposlenih in zabeležili nismo niti enega pozitivnega primera. To sicer ni nobeno zagotovilo, da se situacija ne bi spremenila, je pa seveda pomembna odgovornost vseh, da takšno stanje ohranjamo tudi še naprej. Preventiva, samozaščita in vsa potrebna priporočila morajo delovati v polni meri. To velja tako za učence, učitelje, drugo strokovno in tehniško osebje zavoda, kakor tudi za starše,« je v izjavi za Idrijske novice povedal ravnatelj Mitja Dežela.

Preventiva, samozaščita in vsa potrebna priporočila morajo delovati v polni meri.

MITJA DEŽELA

ravnatelj Osnovne šole Cerkno

Torkov ponovni začetek pouka pa je tudi na osnovni šoli v Črnem Vrhu nad Idrijo potekal brez težav. Po dvanajstih tednih šolanja na daljavo se je v šolske klopi vrnilo 50 učencev prve triade in še 15 zaposlenih. Testiranje za učitelje in druge zaposlene so organizirali v šolski avli, z rezultati pa so bili vsi zelo zadovoljni, saj se je izkazalo, da nihče od testiranih ni bil okužen.

»Zaposleni v šoli, učenci in starši si močno želimo, da bi s ponedeljkom, 15. februarja, zapolnili vse šolske klopi in da bi se vrnili v stare tirnice, kar pomeni, da bi pričel pouk potekati v razredu, kajti pravi dialog med učiteljem in učenci lahko nastane le v živem odnosu obeh. Poleg tega je izredno pomemben socialni faktor za razvoj zdrave osebnosti, medosebni odnos, ki ga razvijajo učenci v neposrednem stiku s sošolci ter ostalimi učenci v šoli,« pa je v izjavi za Idrijske novice poudarila ravnateljica Osnovne šole Črni Vrh Irena Kenk.

Testiranje za učitelje in druge zaposlene so v Črnem Vrhu nad Idrijo organizirali v šolski avli, z rezultati pa so bili vsi zelo zadovoljni, saj se je izkazalo, da nihče od testiranih ni bil okužen.

navednice-modre_edited.png

Medosebni odnos, ki ga razvijajo učenci v neposrednem stiku s sošolci ter ostalimi učenci v šoli, je izredno pomemben socialni faktor za razvoj zdrave osebnosti.

IRENA KENK

ravnateljica Osnovne šole Črni Vrh