Ušeničnik pred Hozjanom

Objavljeno: torek, 10. 3. 2020 ob 14:42 / posodobljeno: torek, 10. 3. 2020 ob 14:57

Na nedavnem 13. odprtem šahovskem turnirju posameznikov je zmagal Matej Ušeničnik pred Štefanom Hozjanom in Muradifom Hadžičem.

Avtor: Silvo Kovač

sah-10-3-2020.jpg

Foto: Mirko Mažgon

Združenje terapevtskih skupnosti v Psihiatrični bolnišnici Idrija je v okviru tradicionalnega, letos že 31. Maksovega spominskega šahovskega tedna v sodelovanju z idrijskimi šahisti 5. marca uspešno organiziralo šahovsko srečanje in 13. odprti šahovski turnir posameznikov v hitropoteznem šahu. Poleg turnirja posameznikov v okviru terapevtske skupnosti in bolnišnice je bil organiziran

13. odprti turnir posameznikov, ki je potekal po švicarskem sistemu petih krogov. Sodelovalo je 16 šahistov, od najmlajšega 11-letnega osnovnošolca Marka Trčka iz Žirov do najstarejšega 85-letnega Blaža Čuka iz Idrije.

Po zanimivih in izenačenih borbah je zasluženo zmagal prvokategornik Matej Ušeničnik (Kolektor Idrija), ki je zbral 5 točk, pred mojstrskim kandidatom Štefanom Hozjanom (DU Idrija) in Muradifom Hadžičem (PB Idrija), oba po 4 točke. Na 4. do 7. mestu so bili Tanja Jerič (TS PBI), Silvij Persoglia (DU Idrija), Marko Kavčič (Žiri) in Blaž Čuk (DU Idrija), vsi po 3 točke. Na 14. mestu je bil najboljši mladi šahist Enej Česnik (OŠ Idrija), ki je zbral 1,5 točke.

Vsem šahistom na turnirju so organizatorji podelili spominske medalje, priznanja in praktične nagrade. Uspeli spominski šahovski teden je potekal v zadovoljstvo organizatorjev in ljubiteljev črno-belih polj in je bil obenem tudi priložnost za preverjanje znanja, ki ga šahisti pridobijo v priljubljenih šahovskih delavnicah in v šahovskih krožkih.

chess-player.webp