Ušeničnik najboljši v ekipi idrijskih šahistov

Žiri, 21. novembra 2019

uredništvo

V organizaciji Športnega društva Žiri in Poljane nad Škofjo Loko je bil v soboto, 16. novembra, v restavraciji »Sklednik« v Žireh odigran sedmi letošnji šahovski turnir posameznikov pokala Poljanske doline Minervo 2019.

sah usenicnik.jpg

Turnirja, ki je potekal v hitropoteznem šahu po švicarskem sistemu devetih krogov, se je udeležilo 34 šahistov in šahistk iz dvanajstih slovenskih šahovskih društev in klubov. Med udeleženci so bili tako šahisti z mednarodnimi naslovi kot tudi mladi ljubitelji šaha, ki šele spoznavajo ples šahovskih figur po črno-belih poljih. Po zanimivih in izenačenih več kot štiriurnih borbah je prvo mesto osvojil mojster FIDE Jernej Špalir, član Posočja Tolmin, ki je zbral 7.5 točk, enako število točk je imel tudi drugouvrščeni mednarodni mojster Gal Drnovšek (Kranj), tretji je bil Silvo Simončič (Kranj) s 7 točkami. Med šestimi šahisti idrijskega Kolektorja je bil najbolje uvrščen Matej Ušeničnik na 12. mestu, na 13. mestu pa Silvo Kovač, ki je skupaj s Persoglijem in Likarjem zbral 4.5 točk.

Organizatorji so najboljše šahiste tudi nagradili. Zadnji, osmi, šahovski turnir pokala Poljanske doline bo sredi decembra letos odigran v Škofji Loki. Na letošnjih turnirjih pokala Poljanske doline sodeluje več kot sto šahistov, kar je lepo priznanje organizatorjem, ki prispevajo k popularizaciji šahovske igre v tem delu Slovenije. To je v pozdravnem nagovoru šahistom in organizatorjem poudaril tudi Milan Brglez, predsednik Šahovske zveze Slovenije in evropski poslanec.