Urška Svetlik je častna konzulka Avstrije

Objavljeno: 13. 8. 2020 ob 14:50 | Spletno uredništvo

Avstrija je v Kopru odprla častni konzulat, ki ga vodi častna konzulka Urška Svetlik. Z odprtjem častnega konzulata daje Avstrija posebno vlogo Kopru, ki s pomembnim pristaniščem predstavlja tako gospodarsko kot turistično središče regije, so sporočili z avstrijskega veleposlaništva.

urska-svetlik-13-8-2020.jpg

Odhajajoča avstrijska veleposlanica v Sloveniji Sigrid Berka je ob izročitvi eksekvature častni konzulki Urški Svetlik poudarila, da Avstrija izkazuje poseben pomen tako Kopru kot celotni regiji. Konzulat v Kopru je prvi na Primorskem z jurisdikcijo na območju celotne severozahodne Slovenije, so sporočili.

Avstrijska veleposlanica je izrazila prepričanje, da bo avstrijski častni konzulat v Kopru s svojim delovanjem bistveno pripomogel k nadaljnji poglobitvi že tako odličnega gospodarskega sodelovanja med Avstrijo in Primorsko. Pri tem je pojasnila, da smo priča mehkemu odprtju, ki je v prvi vrsti namenjeno poslovanju s strankami, svečano otvoritev pa je napovedala za jesen oziroma za obdobje po omilitvi epidemije koronavirusa.

Urška Svetlik je sicer članica upravnega odbora H&R d.d.. Ob imenovanju za častno konzulko je dejala, da se bo trudila za ohranjanje in krepitev pozitivnih vezi med državama, s posebnim poudarkom na krepitvi že tako dobrih medsosedskih odnosov in razvoja gospodarstva ter poglobitvi regionalnega gospodarskega sodelovanja, so sporočili z avstrijskega veleposlaništva. Častni konzulat ima prostore na sedežu podjetja Hidria d.o.o. na Ulici Istrskega odreda 3 v Kopru.